Site pictogram Movie Addicts

Review Brooklyn Nine Nine

brooklyn

Vorig jaar zag ik bij een ‘Roast of’ op Comedy Central Andy Samberg voorbij komen, waarover veel grappen over zijn nieuwe serie Brooklyn Nine-Nine voorbij kwamen die toen nog moest starten. Nou ben ik nooit fan geweest van hem (Thats My Boy was tenenkrommend) en zijn sketches in SNL (Saterday Night Live waar hij groot is geworden). Echter na 2 Golden Globes en een zeer goede 8+ score op IMDB zijn wij er toch aan gaan geloven.

Brooklyn Nine-Nine gaat over een fictief (Duh) politie bureau in New York. Jake Peralta (Andy Samberg) is uitstekende Rechercheur, maar ook een losbol en iemand die moeite heeft met autoriteit. Dat het bureau een nieuw hoofd krijgt in de vorm van de strikte Ray Holt (een super onderkoelde Andre Braugher) steekt Jake dan ook en hij doet nog wel meer zijn best om zoveel mogelijk chaos te creëren. Verder bestaat het team onder andere uit de nooit lachende Rechercheur Diaz, rechercheur Boyle die Jake adoreert, sergeant Terry (Terry Crews), controlefreak rechercheur Santiago en Gina Linetti, de plaatseijke nietsnut die meer bezig is met randzaken dan wat er daadwerkelijk gebeurd op het bureau.

Het duurt een paar zaken/afleveringen, maar in de loop van het eerste seizoen lijken de acteurs steeds beter op elkaar ingespeeld. Het leuke is ook dat bepaalde verhaallijnen vaker terugkomen. De idiote acties van Peralta (Samberg) om zaken op te lossen of zijn gelijk te halen worden steeds grappiger en ook zijn één tweetjes met Santiago (bloeit daar stiekem iets?) komen steeds beter naar voren. Alle idiote acties terzijde, deze werken natuurlijk alleen als je met de acteurs mee gaat leven en de makers hebben het voor elkaar gekregen om in de loop van de serie de personages steeds menselijker te maken (zover dat mogelijk is). Ondertussen zijn wij ook aan seizoen 2 begonnen en zowaar het wordt steeds leuker. Voor mensen die op zoek zijn naar een pure comedyserie is dit een echte aanrader.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar