Site pictogram Movie Addicts

Review Captain America: Civil War

 

Ongeveer een maand geleden kreeg ik de kans om een film te recenseren waarbij twee grote superhelden het tegen elkaar opnamen. Ik had echter niet verwacht dat ik een maand later bijna precies hetzelfde mocht doen, alleen dan in een ander superhelden universum. Inderdaad Batman V Superman en Captain America Civil War hebben veel van elkaar weg, toch pakt het Marvel universum het allemaal een stuk beter aan.

Captain America Civil War gaat over het conflict tussen twee grote iconen in de superhelden-wereld. Tony Stark (Robert Downey Jr.) en Steve Rodgers (Chris Evans) hebben beide andere idealen en willen misdaad elk op hun eigen manier aanpakken. Nadat Captain America met zijn nieuwe Avengers-team op een missie in Lagos een ongeluk veroorzaken, vinden meerdere overheden dat superhelden aan een lijntje gehouden moeten worden. Ze moeten geregistreerd worden en moeten werken voor de overheid. Stark is de initiatiefnemer van dit verdrag en heeft een club van medehelden achter zich staan (Black Widow, Vision, War Machine en Black Panther). Rodgers gesteund door enkele anderen (Falcon, Hawkeye, Scarlet Witch en Ant-Man) is het hier niet mee eens en vindt dat ze daarmee hun vrijheid en veiligheid opgeven. Bucky aka the Winter Soldier is ook een grote drijfveer voor de ruzie tussen Captain America en Iron Man. Steve doet er namelijk alles aan om zijn beste vriend terug te krijgen, waaronder de wet breken en zo ontstaat de Civil War.

Het kan voor veel mensen misschien wat tegenvallen. Zoals ik hierboven meldt is het echt een Captain America film en is de Civil War meer een bijzaak. Het blijft wel een echte Captain America film en zo beslaat de vriendschap tussen Bucky Barnes (Sebastian Stan) en Steve nog altijd een groot gedeelte van de film. Ze hadden van Civil War makkelijk een volledige alleenstaande film kunnen maken, maar dat had de capaciteit van het stripboek nooit kunnen omvatten. Wanneer alle helden eindelijk tegenover elkaar staan levert dit wel het beste gevecht op dat ik ooit in een superhelden film heb gezien, de Avengers films waren er bijna niets bij. Het grote thema in deze film is overduidelijk vriendschap, zowel tussen Steve en Bucky als bij de Avengers onderling. Dat maakt deze film wat meer aangrijpend en geeft alle personages, die eerder misschien weinig voorkwamen, wat meer persoonlijkheid. Zo zien we ook veel meer van de achtergebleven helden als Hawkeye, Falcon en War Machine. Ook de nieuwkomers krijgen een flink portie screen time. Black Panther (Chadwick Boseman) speelt een flinke rol en is ook vrij belangrijk voor het verhaal. Zijn rol in deze film wekt ook meteen interesse voor zijn eigen film die over een aantal jaar op het grote doek te zien zal zijn. Spider-Man (Tom Holland) heeft meer een cameo rol, maar wat voor een. Tom Holland is in het ruime half uur dat hij te zien is, voor mij ook meteen de beste Spider-Man tot nu toe. Hij vindt een goede balans tussen nerdy en komisch en steelt elke scene waar hij in zit.

Toen ik deze film binnenliep was ik erg pro Team Captain America, maar wat deze film erg goed doet is dat het de keuze aan de kijker laat. Zo schommelde ik tijdens de film vaak tussen mijn voorkeur voor Team Captain America en Team Iron Man. Dit is zeker iets dat ik miste bij een film als Batman V Superman. De afgelopen dagen las en hoorde ik veel dat Captain America Civil War de beste Marvel film tot nu toe is. Zelf ben ik het hier niet helemaal mee eens en gaat mijn voorkeur meer naar Guardians of the Galaxy. Toch is het een onderhoudende film, waarbij veel Marvel-fans en reguliere bioscoopbezoekers de film tevreden zullen verlaten.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar