Site pictogram Movie Addicts

Review Captain Marvel

Review Captain Marvel

Eindelijk is het zover!!! Nadat we vorig jaar aan het einde van Avengers: Infinity War geteased werden met de komst van Captain Marvel is het nu zo ver en krijgen we een eerste glimp te zien van van de heldin welke het tij moet gaan keren in de volgende Avenger film.

Vers is in opleiding om zich bij de elite van de Kree te voegen welke al een hele tijd strijden tegen het shapeshifter ras van de Skrulls. Vers wordt daarin belemmerd door haar ontbrekende herinneringen over een leven op aarde waar zij zich niets over kan voorstellen. Wanneer haar eerst missie volledig fout loopt komt zij terecht op Aarde in de jaren 90. Daar komt zij al snel in contact met Agent Fury met wie zij de strijd aan gaat tegen de Skrulls terwijl zij tussendoor ook nog probeert te achterhalen wat haar geschiedenis op aarde is.

Er is veel gespeculeerd over Captain Marvel en over wie de rol moest gaan spelen. Dat Brie Larson, welke toen net een Oscar voor haar indrukwekkende hoofdrol in Room gewonnen had, werd gecast mocht een verrassing heten aangezien vele haar niet als Box-Office ster zagen. Aan de andere kant speelde Black Widow actrice Scarlett Johansson ook in indie titels (en nog steeds) voordat zij een grote ster werd. Brie Larson straalt vanaf moment 1 vertrouwen en plezier uit in haar rol als Vers/Carol Danvers/Captain Marvel. Ze krijgt hierin goed tegenspel van Jude Law en een digitaal verjongde Samuel L Jackson met wie ze een fantastisch chemie deelt. Brie Larson laat zien stoer te zijn, maar weet ook in de rustige stukken te overtuigen waarbij ze meer dan eens zeer gevat uit de hoek komt. Een van de grootste uitdagingen van deze film was dat het verhaal zich in de jaren 90 afspeelde en hoofdrolspeler Samuel L Jackson als Nick Fury een paar jaartjes jonger gemaakt moest worden net als bijrolspeler Clark Gregg als Agent Coulson. Grootste angst was dat we als kijkers naar 2 uit CGI bestaande karakters zouden kijken, maar niets blijkt minder waar (hoewel het haar van Coulson wel erg plastisch over kwam. De Kree kende we vooral als de vijanden van de Guardians of the Galaxy die onder leiding van Ronan (Lee Pace) het de helden moeilijk moesten maken. In deze film binden ze de strijd aan met de Skrulls onder leiding van Talos, gespeeld door Ben Mendelsohn. Dit volk met als speciale skill dat ze kunnen sheapeshiften in alles en iedereen blijkt een geduchte tegenstander welke nog voor een verrassing zorgt waar wij niet over gaan uitweiden. Waar in voorgaande standalone films het vooral draaide om hoe de held aan diens krachten is gekomen kozen de makers van Captain Marvel voor een andere invalshoek waarbij het verhaal meer draaide om hoe Carol Danvers de waarheid achterhaalt over haar leven op aarde. De 90’s setting zal voor veel mensen een feest der herkenning zijn met videotheken, filmverwijzingen en natuurlijk een heerlijke R&B/ Grunge soundtrack die rockt als een malle. Buiten dit alles weet Captain Marvel te overtuigen als superheld en als film. Er zit genoeg vaart in deze 2 uur durende film zodat niemand zich hoeft te vervelen waarbij actie, humor en avontuur hand in hand gaan. En voor de Marvel en Avenger fans gloort er hoop met de introductie van misschien we de sterkste Avenger in de strijd tegen Thanos. Brie Larson blijkt wederom qua casting een schot in de roos en geloof me na het zien van Captain Marvel kijk je nooit meer met dezelfde ogen naar je kat dankzij de scenesteler Goose

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar