Site pictogram Movie Addicts

Review Cash Truck (vanaf 23 september te zien bij Amazon Prime)

Review Cash Truck (vanaf 23 september te zien bij Amazon Prime)

Het heeft jaren geduurd maar daar is weer een samenwerking tussen regisseur Guy Ritchie en Jason Statham. 2 mannen die met elkaar naam hadden gemaakt met Lock, Stock and Two Smocking Barrels en Snatch. Met Cash Truck zouden de heren een sterke comeback kunnen maken welke de serieuze en geflopte derde samenwerking Revolver moet doen vergeten. Wie echter weer een humorvolle misdaadfilm verwacht zoals hun eerste 2 films zal echter bedrogen uitkomen.

2 maanden na een geldtransportwagen overval met fatale afloop komt er een nieuwe medewerker starten bij het bedrijf, ene meneer Hill. Omgedoopt tot H blijkt deze man niet zozeer vrienden te willen maken, maar weet hij wel al snel een overval te verijdelen door alle overvallers uit te schakelen. Door de ene bestempeld als held zijn er ook collega’s welke hem met argus ogen bekijken want wat is zijn verleden en is hij wel wie hij zegt dat hij is. Al snel wordt duidelijk wat de daadwerkelijke bedoelingen van H zijn en dat men van goede huize moet komen om hem van zijn uiteindelijke doel te houden.

Cash Truck is in sommige landen ook wel uitgebracht als Wrath of Man een titel welke de lading in dit geval meer zou dekken ondanks dat de overvallen op geldtransportwagens een belangrijke rol speelt in deze film. Zoals gezegd verwacht geen vlot babbelende Jason Statham zoals in de eerdere samenwerkingen met Guy Ritchie. Nee, Cash Truck is serieus van toon en dat is niet zo heel gek gezien het verhaal. Helaas blijkt Guy Ritchie beter bedreven te zijn in het schrijven en regisseren van Britse dialogen want het gros van de Amerikaanse teksten komt a) gemaakt over en b) wordt ook matig overgebracht. Dit stoorde mij voornamelijk aan het begin van de film. Jason Statham zijn H is daarentegen een man van weinig woorden en daar weet deze acteur gelukkig wel raad mee. Verwacht geen halsbrekende touren en vette knokpartijen waar hij de afgelopen jaren regelmatig garant voor stond. Wat kun je wel verwachten? Een grimmig misdaad verhaal welke niet lineair verteld wordt maar welke af en toe wel stevig uit de hoek komt. Door het verhaal niet recht toe en recht aan te vertellen weet Guy Ritchie wel de spanning erin te houden en een stukje mysterie erin te houden voor de kijker. Het is jammer dat naast het karakter van H er weinig aandacht is besteed aan de andere karakters welke veelal niet in de buurt komen van de vele kleurrijke typetjes welke Guy Ritchie zijn films doorgaans schwung geven. Humor had in dit verhaal dan wel niet gepast echter zijn er wel meerdere sterkere karakters nodig om een serieuze misdaadfilm body te geven. Cash Truck verveelt gelukkig geen moment, zoals Revolver dat wel deed, en het tempo zit er lekker in. Qua overval scene’s komt de film nergens aan het niveau van de klassieker Heat, maar deze scene’s zijn wel degelijk intens en staan bol van de spanning. Cash Truck zal niet te boek gaan als een topper zoals de eerder genoemde komische misdaadfilms, maar probeert dat (gelukkig) ook nergens te zijn. Gelukkig is de film wel een goede comeback naar het echt mislukte en serieuze Revolver. Wil je gewoon een stevige misdaadfilm zien waarbij het verhaal interessant verteld wordt, de hoofdrolspeler in zijn element is en de actiescene’s werken dan is Cash Truck zeker een aanrader.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar