Site pictogram Movie Addicts

Review Catacombe

Review Catacombe

Wanneer voetballer Jermaine Slager (Willem de Bruin) benaderd wordt voor een carrière in China ziet hij dit niet zitten. Maar wanneer hij steeds verder in de problemen komt door zijn gokverslaving wordt zijn pad weer gekruist door Charlie Yuen (Orion Lee), maar dit keer niet voor een voetbalcarrière, maar voor matchfixing. Gaat Slagter voor de “makkelijke” uitweg van zijn problemen, of neemt zijn respect voor de sport en teamgenoten toch de overhand met welke gevolgen dan ook?

 Willem de Bruin is natuurlijk bekend van the Opposites, en voor het eerst te zien in een hoofdrol op het witte doek. Het is denk ik wel jammer voor Willem dat hij zijn eerste hoofdrol te pakken heeft in deze film. Zijn acteerwerk is niet eens zo zeer heel slecht, maar de film is wel even een zit om doorheen te komen vond ik. Ik vond de film erg rommelig en hopte veel tussen bepaalde scènes, scènes waarbij er denk ik net te veel geknipt was waardoor deze overbodig en nietszeggend werden. De rol van Glenn Helder was zo minimaal dat je je bijna afvraagt of hij er in gestopt is omdat hij een oud profvoetballer is. Zijn rol had wel wat groter mogen zijn waardoor het juist leuk had geweest dat ze een oud profvoetballer als Glenn Helder hebben kunnen strikken. Maar nu komt het meer over als een promotiestunt dat de makers een oud voetballer in een voetbalfim hebben. Werner Kolf speelt de agent van Slagter, ik ken hem voornamelijk van Vechtershart en daar vind ik hem echt een sterke rol neerzetten. Helaas is dat hier niet zo, het kwam heel gemaakt en onnatuurlijk over. 

Na het zien van de trailer keek ik best wel uit naar deze film. Eindelijk weer eens een Nederlandse film die wel eens goed en spannend kan zijn. Helaas kwam ik bedrogen uit. Alles liep een beetje moeizaam en totaal niet vlot. Ergens deed het mij ook denken aan de serie voetbalmaffia (dat gebeurd misschien al snel vanwege het matchfixing thema), alleen was voetbalmaffia een stuk beter dan deze film. Ondanks dat er best wel wat bekendere acteurs in zaten liep het allemaal niet zo lekker in de film en was het voor mijn gevoel best wel een zit. Het had echt wel een goede film kunnen zijn/worden, maar helaas is dit niet goed uit de verf gekomen. Voor thuis een keer tussendoor is het wel een redelijke film, maar voor in de bioscoop is het zonde van je geld.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar