Site pictogram Movie Addicts

Review Charlie’s Angels ( Nu te koop via o.a. Pathè Thuis en iTunes)

Review Charlie's Angels ( Nu te koop via o.a. Pathè Thuis en iTunes)

Ella Balinska, Kristen Stewart and Naomi Scott star in Charlie's Angels.

Het is alweer 16 jaar na het vervolg op de reboot van de iconische 70’s serie, oftewel tijd voor weer een reboot. Maar zitten we wel te wachten op weer een nieuwe reboot van de Angels? Als Angels dit keer geen gelauwerde namen maar op Kristen Stewart na (die als kind natuurlijk ook al jaren aan acteerervaring opgedaan) vooral frisse nieuwe gezichten.

Elena is een programmeur bij een hightech bedrijf welke op het punt staat een fantastisch nieuw product te lanceren. Er zitten echter nog wat fouten in waardoor het naast ecologisch verantwoord ook zeer dodelijk kan zijn. Omdat Elena informatie heeft welke schadelijk is wordt zij een target, echter weet zij contact te leggen met Townsend industries, het bedrijf achter de Angels. Zij wordt door Bosley, Jane en Sabina gered waarna de vrouwen achter de daders van de aanslag gaan en de mysterieuze brein welke het wapen in handen wilt krijgen.

Ik was net te jong om de origine Angels te kennen, maar was rond de 20jaar ten tijde van de eerste reboot. Nu waren die reboots niet bepaald hoogstaand, vermakelijk waren ze wel en er zat een goed knipoog in verwerkt. Bij de opening wordt direct duidelijk Regisseur Elizabeth Banks (welke tevens de rol van een van de Bosley’s invult) wederom voor een knipoog zorgt maar het verhaal ook meer een feministisch tintje mee wilt geven. Nu heb ik hier zeker geen probleem mee, sterker nog ik juich het toe dat er steeds meer vrouwen hun mannetje kunnen staan in actiefilms. Kristen Stewart verschijnt na de Twilight films en Snow White and the Huntsman weer eens in een formule film na jaren haar reputatie opgevijzeld te hebben in vooral indie films. Ook ik ben haar weer gaan waarderen als actrice na de Twilight films en Charlie’s Angels brengt daar gelukkig geen verandering in. Kristen Stewart straalt plezier uit als de losbandige Sabina en is bovendien nog grappig ook. Sowieso is de chemie onderling tussen de Angels goed. Ella Balinska overtuigd als de serieuze vechtersbaas Jane en Naomi Scott doet het niet onaardig als de techneut. Naast Elizabeth Banks zien we ook Patrick Stewart als een oude Bosley en met name bij de end credits wordt er nog flink gestrooid met cameo rolletjes. Het feit dat de Angels zijn uitgebreid en zelfs internationaal zijn gegaan voelt logisch aan, hoewel hier eigenlijk niet zo heel veel mee gedaan wordt. Het verhaal an sich is niet heel bijzonder, maar de schrijvers spelen leuk met het gegeven wie er nu wel en wie niet te vertrouwen is. Leuk is wel dat men de voorgaande delen niet zijn vergeten (je moet wel opletten om deze verwijzingen niet te missen) Grootste manco is eigenlijk dat de actiescene’s net niet genoeg weten te overtuigen. Dit ligt grotendeels aan het feit dat de lat de afgelopen jaren steeds hoger wordt gelegd. De achtervolgingen, de gevechten en de explosies, De film brengt niets nieuws wat al vaker en beter is gedaan. Hierdoor mist Charlie’s Angels net datgene wat het als reboot volledig geslaagd had gemaakt met eventuele vervolgen als resultaat. Nu is Charlie’s Angels een leuk tussendoortje met emancipatie sausje erover wat weet te vermaken maar maar matig weet te overtuigen. Ondanks de leuke chemie tussen de dames denk ik dat een vervolg er niet zo snel in zal zitten en daar kan ik eerlijk gezegd ook niet rouwig om zijn.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar