Site pictogram Movie Addicts

Review Chef

Review Chef

John Favreau is al jaren een alleskunner. In de jaren 90 doorgebroken samen met oa Vince Vaughn en afgelopen jaren verantwoordelijk voor het medeopzetten van het Marvel Universe om de Avangers met de eerste 2 Iron Man films. John is geen kleine onafhankelijke filmmaker meer, maar koos er bij dit project voor om weer klein te gaan werken. En om de uitdaging compleet te maken nam hij het script, de regie en de hoofdrol op zich.

 Chef draait om Carl Casper (Favreau) een gescheiden chefkok in Los Angeles. Hij werkt hard in het restaurant van Riva (Dustin Hoffman) en verwaarloosd daardoor ook zijn zoon Percy (Emjay Anthony) Wanneer een bekende food recensent langskomt wilt hij uitpakken maar op aandringen van Riva doet hij dat uiteindelijk niet. Het gevolg is dat hij er niet goed vanaf komt in de recensie. Carl weet in al zijn onwetendheid een ware vete te ontlokken met alle gevolgen van dien. Om weer tot rust te komen nodigt zijn ex-vrouw Inez (Sofia Vergara)hem uit om als oppas voor hun zoon mee te gaan naar Miami. Daar Krijgt deze chef nieuwe inspiratie in de vorm van een Foodtruck. Samen met zijn oude Sous-chef en zijn zoon maken ze een trip door het land met de foodtruck en leert Carl weer de mooie dingen van het leven te waarderen.

Chef is om maar meteen met de deur in huis te vallen een heerlijke film in de meest brede zin van het woord, maar daar kom ik zo verder op terug. Om te beginnen is het verhaal van Chef niet zo heel hoogstaand en moet je er als kijker niet vanuit gaan verrast te worden. De acteurs leveren allen mooie acteerprestaties die perfect passen in een film als deze zonder dat het een zoetsappig geheel wordt. Mooi bijrol is die dan ook van Robert Downey Jr die zijn Tony Stark rol eigenlijk fantastisch op de hak neemt. Favreau is een sterke leading man die kundig wordt bijgestaan door John Leguizamo en EmJay Anthony als zijn zoon. En Sofia Vergara ach het is een verademing om haar iets anders te zien spelen als een schreeuwerige latina. Maar de hoofdrol van deze (ik zeg het nog een keer) heerlijke film is weggelegd voor het eten. Hier is gewoon veel aandacht en liefde aan besteed dat straalt er ook vanaf want of je nou gegeten hebt of niet na het zien van deze film heb je gewoon weer honger. Favreau en Leguizamo hebben ook beide undercover gewerkt binnen de foodtruck branche om er voor te zorgen dat ze zo natuurlijk mogelijk te werk gingen in de truck maar ook in de keuken van het restaurant of thuis tovert Favreau heerlijke dingen in elkaar. Leuke toevoeging is de invloed van Social media zoals Twitter op het dagelijks leven. Waar Casper eerst bijna ten gronde gaat door wat hij gepost heeft op Twitter weet hij dankzij dit medium zijn foodtruck onder de aandacht te brengen. De passie waarmee hij deze kleine productie in elkaar heeft gezet spat van het scherm en dat is ook precies waarom het geheel zo goed werkt Favreau mag van wel vaker iets minder grotere producties (Cowboys and aliens, Iron Man 2) draaien om deze dan af te wisselen met een film als Chef want hieruit blijkt 1 ding(tevens moraal van het verhaal) zolang je doet waar je passie ligt word niet alleen jij maar iedereen om je heen er ook echt gelukkiger van ik als filmkijker en liefhebber van lekker eten wel in ieder geval.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar