Site pictogram Movie Addicts

Review Child’s Play

De makers van de succesvolle reboot van ‘IT’ brengen een vernieuwde kijk op de klassieker Child´s Play. Oftewel Chucky is terug met een nieuw uiterlijk en niet geheel onbelangrijk een nieuwe stem!

Karen Barclay (Audrey Plaza) geeft haar eenzame zoontje Andy (Gabriel Bateman) met de beste bedoelingen een Buddi pop voor zijn verjaardag, zijn nieuwe ‘best friend’ Chucky. Wat ze niet weet is dat er met de instellingen van Chucky is gerommeld en dat hij langzaam veranderd in een seriemoordenaar… Chucky is hij je beste vriend of je grootste vijand?

Je raad het al Chucky is terug met een nieuwe film nou nieuwe dit is eigenlijk het eerste deel wat gereboot is. De achtergrond van Chucky is in deze reboot wezenlijk anders dan in het origineel. Wat er anders is moet je zelf zien, maar waar hij daar vooral te keer ging met een mes, gaat hij hier wat creatiever en vooral gruwelijker te werk. Chucky leert meer naarmate hij veel bij Andy is. Waar Brad Dourif het nog prima deed als een prima pop vond ik Mark Hamill toch wat minder voor die rol gezien die wat weinig zinnen had. Aubrey Plaza speelt de moeder en ik vond dat ze dat een beetje matig deed misschien doordat ze een ander soort rol speelde dan dat ze gewend was. Gabriel Bateman speelt haar zoon die totaal niet met haar nieuwe vriendje kan opschieten hij speelt de rol prima en weet erachter te komen dat Chucky uiteindelijk achter alle fratsen zit. Mark Hamill spreekt de stem in van Chucky wie verwacht dat Chucky als Luke Skywalker klinkt komt bedrogen uit. Voor wie bekend is met Mark Hamill’s eerdere stemwerk weet dat hij best psychotisch over kan komen (zoals de Joker in meerdere Batman animated features). Ondanks dat Child’s Play een 16+ film is met veel humor en gruwelijke moorden vond ik de film toch wat meer voor het tiener publiek wat bijvoorbeeld ook bij IT was. De makers hebben er veel uitgehaald om het goede horrorfilm te laten lijken, maar helaas is dat niet helemaal gelukt en er had veel meer horror in gemogen. Dee film startte veel te rustig en met wat meer horror en moorden erin had ik het een echte Child’s Play waardige film gevonden. Brad Dourif vond ik ook een betere Chucky dan Mark Hamill (maar dat is ook persoonlijke smaak) want hij doet het prima. Het uiterlijk van Chucky vond ik veel minder dan het origineel en dat is misschien wel het grootste minpunt van de film. Het origineel is natuurlijk alweer meer dan 30 jaar oud dus een reboot is niet heel raar, maar deze Child’s Play zal zeker niet iedereen zijn verwachtingen kunnen waarmaken.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar