Site pictogram Movie Addicts

Review Cinderella

Cinderella-hollywood-movie-hd-wallpapers-2015-image

Cinderella gaat over het wel en wee van de jonge Ella (Lily James). Nadat haar moeder overlijdt, trouwt Ella haar vader, een koopman, opnieuw. Ella wil haar liefhebbende vader graag bijstaan, en verwelkomt haar nieuwe stiefmoeder (Cate Blanchett) en haar dochters Anastasia (Holliday Grainger) en Drisella (Sophie McShera) in hun huis. Maar wanneer Ella haar vader onverwachts overlijdt, is ze overgeleverd aan een jaloerse en wrede nieuwe familie. Ella is uiteindelijk niets meer dan een dienstmeisje en wordt hatelijk ‘Assepoester’ genoemd. Maar ondanks alles wat ze te verduren krijgt, is Ella vastbesloten om de laatste woorden van haar moeder in eren te houden, en ‘dapper en vriendelijk te zijn’. Ze geeft de moed niet op en zal niet neerkijken op degenen die haar slecht behandelen. Wanneer ze in het bos een aantrekkelijke vreemdeling ontmoet denkt ze dat hij in de leer is bij het paleis en dat ze eindelijk een zielsverwant heeft ontmoet. Wanneer het paleis alle jonge vrouwen uitnodigt voor een bal, lijkt het erop dat het geluk haar nu eens toelacht. Want Ella hoopt daar de charmante vreemdeling Kit (Richard Madden)tegen te komen. Helaas verbiedt haar stiefmoeder haar naar het bal te gaan, en scheurt harteloos haar jurk aan stukken. Maar zoals in alle goede sprookjes is er hulp onderweg. Een vriendelijke bedelaarster (Helena Bonham Carter) komt gewapend met een pompoen en een aantal muizen naar voren, en zal Assepoesters leven voorgoed veranderen.

De film Cinderella vond ik al beginnen met een goede opening verder zit de film vol humor en sommige momenten erin zijn echt hilarisch. Actrice Lily James zat prima in de rol van (Ella) Assepoester, Sophie Mcshera en Holliday Grainger als de stiefzusters waren wat minder goed in hun rol. Ook Richard Madden als de prins vond ik in het begin niet echt top. De chemie tussen de prins en Ella is in begin amper aanwezig, maar naarmate de film vordert groeit ook de chemie tussen die twee. Cate Blanchet en Helena Bonham Carter waren mysterieus in de film. Cate Blanchet was streng zoals het stereotype stiefmoeder soms hoort te zijn en bij Helena Bonham Carter ging alles goed, maar de betoveringen liepen wat uit de hand. Sommige scenes zijn bijna regelrechte kopieën uit het origineel van Disney zoals het lied : A Dream is a wish your heart makes. Special effects waren mooi en goed te zien in de film, ook de CGI was mooi afwerkt. De film is top en goed en de afwisseling tussen drama, humor en romantiek maken dit een aanrader voor jong en oud.

Frozen Fever is een hilarische korte film die wordt uitgezonden voor Cinderella begint. De cast is hetzelfde als in de film Frozen. Het is goed in elkaar gezet en leuk als je van deze film houd. Vooral Olaf maakt dit filmpje een topper.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar