Site pictogram Movie Addicts

Review Close (Nu te zien op Netflix)

Review Close (Nu te zien op Netflix)

Netflix biedt steeds meer echte originals (buiten de aangekochte titels welke zo gebracht worden). Noomi Rapace is een van de acteurs welke dus met meer regelmaat te bewonderen is op het kleine scherm dan op het grote scherm. Hierin bewijst zij als vrouw haar mannetje te staan in actievolle rollen in Bright, tegenover o.a. Will Smith, en in het verrassende What ever happened to Monday. Met Close gaat zij op de rauwere tour waarbij haar karakter ook nog eens gebaseerd is op een echt persoon.

Sam is een bodyguard en terrorisme expert, en een bijzondere verschijning in dit wereldje als vrouw welke haar mannetje staat. Na een klus, waarbij ze een paar journalisten uit een benarde situatie weet te redden is ze toe aan wat rust. Ze krijgt een ogenschijnlijk makkelijke opdracht waarbij ze een verveelde en verwende jonge erfgename van een miljardenbedrijf, Sarah, moet begeleiden. Beide dames moeten weinig van elkaar hebben, maar wanneer een groep een poging doet om Sarah te ontvoeren zijn de dames op elkaar aangewezen. In het onbekende en corrupte Marokko moet Sam proberen Sarah in veiligheid te brengen niet wetend wie ze nu daadwerkelijk kan vertrouwen.

Het verhaal van Close is in eerste instantie redelijk standaard en je weet direct dat de twee dames nader tot elkaar gaan komen wanneer het mis gaat. Gelukkig spelen zowel Noomi Rapace als Olivia Jewson hun rollen overtuigend. Wat Close iets extra’s geeft is het verhaal op de achtergrond. Het bedrijf waar Sarah ineens grootaandeelhouder van is wordt nog geleid door haar stiefmoeder Rima Hassine, sterke rol van Indira Varma (o.a. Game of Thrones) wiens familie het bedrijf ooit had opgericht. Zij blijkt een harde zakenvrouw wiens droom in duigen lijkt te vallen door de verdwijning van haar stiefdochter. Ster van de film blijft echter Noomi Rapace welke vanaf minuut 1 overtuigd als geharde bodyguard, welke ook slim en vindingrijk blijkt te zijn. Zij staat bovendien ook haar mannetje in de een tegen een gevechten en deze scenes worden ook nog eens overtuigend en intens gefilmd. Door wat suspense in het verhaal te stoppen, waardoor je als kijker blijft gissen waar de oplossing ligt en wie je nu daadwerkelijk kan vertrouwen, blijft Close onderhoudend genoeg voor 1,5 uur kijkplezier.Regisseur Vicky Jewson, inderdaad de oudere zus van hoofdrolspeelster Olivia, bewijst een getalenteerd regisseur te zijn waarbij ze als vrouw het actiegenre niet schuwt. Noomi bewijst wederom een leading lady te zijn in het actiegenre, iets wat we stiekem natuurlijk al lang wisten na de originele Girl with the Dragon Tattoo trilogie.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar