Site pictogram Movie Addicts

Review Color Out of Space

Review Color Out of Space

Color Out of Space had de openingsfilm van het Imagine Film Festival moeten wezen. Gelukkig krijgen genre-filmfans alsnog de kans om deze film te zien en in de bioscoop ook nog wel. Met Nicolas Cage in de hoofdrol moet deze Lovecraft verfilming van Richard Stanley wel een feest gaan worden, toch?

Nathan Gardner leidt een rustig leven met zijn gezin waarbij hij een alpaca boerderij onderhoudt. Op een dag worden ze opgeschrikt door een meteoriet welke neerstort op hun landgoed. Wat eerst een bijzondere gebeurtenis lijkt welke de familie en het nabij gelegen stadje op de kaart moet zetten verandert al snel in iets duisters. De Meteoriet oefent zijn invloed uit op alles wat leeft in de omgeving met alle gevolgen van dien voor het gezin.

Nu ben ik niet super bekend met het werk van H.P. Lovecraft, maar wat mij wel bij is gebleven van zijn verhalen is dat hij iets herkenbaars vaak verpakt in iets bizars en duister. In Color Out of Space is dat niet anders. Wat een gewoon gezin moet voorstellen, met Nicolas Cage als vader, krijg je al snel door dat er best wel wat speelt. Vanaf het moment dat de meteoriet neerstort worden de barstjes al snel scheuren en komen de frustraties en rare trekjes meer naar de voorgrond op zeer bizarre wijze wel te verstaan. Simpel gezegd dit past natuurlijk perfect in het straatje van Nicolas Cage wiens acteertalent het best tot uiting komen in minder alledaagse films met een bizar randje (zie Mom and Dad en Mandy) Joely Richardson is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt lijkt het, maar ook zij weet te overtuigen als de moeder/ vrouw des huizes. Beide gaan zeer anders met de situatie om, maar worden op zeer gruwelijke wijze getroffen door het virus verspreidende meteoriet. Ondanks de film zeer kleurrijk is voelt het geheel vanaf het begin zeer duister aan. De special Effecten tezamen met de soundtrack zorgen voor een bijzondere kijkervaring welke eigenlijk het best tot zijn recht komt in de bioscoop. Het verhaal loopt lekker door waardoor het minder tot niet stoort dat niet alle verhaallijnen en karakters volledig uit de verf komen. Richard Stanley heeft in zijn carrière niet veel films gemaakt, maar bijzonder zijn ze wel en daar past Color out of Space zeker bij. Color out of Space is spannend, komisch, vreemd, kleurrijk, duister, luguber, ingetogen en toch uitzinnig. Oftewel durf je het aan om eens iets volledig anders te gaan kijken dan is dit wellicht iets voor jouw.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar