Site pictogram Movie Addicts

Review Coming 2 America (Nu te zien op Amazon Prime)

Review Coming 2 America (Nu te zien op Amazon Prime)

de 80’s en 90’s waren de jaren van Eddie Murphy waarbij hij weinig fout kon doen, althans bij het bioscoop publiek. Waar critici niet altijd te spreken waren over zijn films zorgde ze vaak voor volle zalen en de liefhebbers waaronder ikzelf lagen veelal in een deuk om zijn films. In de 21ste eeuw was zijn ster lange tijd aan het dalen waarbij ook het grote publiek steeds vaker wegbleef. Sterker nog Eddie ging zelfs serieuzere rollen aannemen met wisselend succes. De afgelopen jaren lijkt het echter weer beter te gaan en met zijn My name is Dolemite! Wist hij vriend en vijand te verrassen. In navolging kwam het verhaal dat er na meer dan 30(!!!) jaar toch een vervolg zou komen op Coming to America een van zijn grootste succesfilms en de start van zijn vele make-overs in films.

Prins Akeem leeft inmiddels al velen jaren in Zamunda met zijn vrouw Lisa en hun drie dochters. Wanneer zijn vader op het punt staat om te overlijden onthult deze dat Akeem een bastaard zoon heeft in Amerika. Iet waar Akeem, in tegenstelling tot Semmie, nooit weet van heeft gehad. Akeem trekt naar Amerika om zijn zoon te vinden welke zich als zijn troonopvolger moet opwerpen en zo voor vrede moet zorgen. Zoonlief Lavelle ziet het prinsenleven direct wel zitten, maar komt er al snel achter dat het koninklijke leven niet alles is. Akeem probeert ondertussen de balans te vinden tussen vernieuwen en oude tradities en moet daarbij kiezen tussen land en gezin.

Na meer dan 30 jaar kun je natuurlijk spreken over mosterd na de maaltijd aangezien er vaker gespeculeerd is over een mogelijk vervolg. En in hoeverre willen we na ruim 30 jaar nog weten hoe het nu met Akeem en Lisa is afgelopen? En weten Eddie Murphy en Arsenio Hall nog steeds te stralen naast elkaar en in de vele bijrollen waarin zij onherkenbaar zijn geschminkt? Laten we om te beginnen zeggen dat het origineel zeker geen meesterwerk genoemd mag worden, maar dat dit de originele film zeker niet minder iconisch maakt. De wijze waarop Eddie Murphy destijds Amerika, maar zeker de donkere Amerikanen onder een vergrootglas zette was noemenswaardig. Iets wat in deze film eigenlijk volledig achterwege blijft. Maar dan het origineel is dit nu een familie film geworden waarbij normen en waarden een belangrijk thema zijn. Dit maakt de film niet bepaald vernieuwend. Ook de humor is met enige regelmaat flauw te noemen, maar aan de andere kant als je in de mood bent is dat soms het beste wat je voorgeschoteld kunt krijgen. Het is jammer dat er uit de toevoeging van Tracy Morgan en Leslie Jones aan de cast te weinig gehaald wordt. Qua nostalgie punten scoort de film echter een dikke 10!! Praktisch de gehele originele cast is weer van stal gehaald en ja ook de oude typetjes van Arsenio en Eddie zijn wederom van stal gehaald en zorgen daarbij voor genoeg foute humor. Het mooie is dat de te jong overleden Madge Sinclair (de moeder van Akeem in het origineel) een zeer mooie verwijzing krijgt in deze film. Verder is de film volgestopt met wat cameo’s van Salt n Peppa, En Vogue, Morgan Freeman, en Travor Noah om de lol verder op te waarderen. Het zegt ook genoeg dat Wesley Snipes zich tot een bijrol liet verleiden waar het plezier van af spat. Coming 2 America is minder scherp als het eerste deel en is bij vlagen behoorlijk flauw met een te braaf verhaal. Aan de andere kant zijn de verwijzingen naar het eerste deel goud waard en scoort de film genoeg nostalgie punten om de minder kritische fans toch 1,5 uur kijkplezier te bieden.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar