Site pictogram Movie Addicts

Review Crawl

Crawl doet denken aan de rampen/monster films zoals er veel uitkwamen in de jaren ’70 en ook in decennia daarna. De meest voor de hand liggende vergelijking is natuurlijk die met Jaws, maar dan alleen met alligators in plaats van een haai.

Haley (Kaya Scodelario) gaat tijdens de orkaan op zoek naar haar vader (Barry Pepper). Wanneer de boel onder water loopt wordt het een grote uitdaging om de omgeving veilig te verlaten. De aanwezigheid van hongerige alligators verergeren de situatie drastisch.

Natuurlijk zijn de alligators gemaakt met CGI, wat er eigenlijk best wel mooi uitziet, want een echte gebruiken in een film is natuurlijk veel te gevaarlijk. Regisseur Alexandre Aja en producent Sam Raimi weten de film aardig op te bouwen. Naast de Alligators speelt ook een hond genaamd Sugar een voorname rol waarbij hij bewijst een lastige prooi te zijn voor de alligators. Ik vond de film wel wat aan de korte kant, maar aan de andere kant gaan de makers wel effectief om met de tijd die ze hebben gebruikt. De spanning liegt er niet om. De film begint erg rustig met een kleine opbouw, maar naarmate je als kijker verder het huis in wordt genomen wordt de spanning opgevoerd en net als bij de betere voorgangers is het soms schrikken wanneer de alligator komt want je ziet soms het niet aankomen. Crawl is een lekkere actie/horrorfilm welke mij redelijk overtuigde. Gezien de kleine cast in de film kan ik weinig anders zinnigs melden dat deze overtuigde. Ik heb de 4DX versie bekeken en de effecten pasten prima bij deze film. De schrikeffecten waren uiterst goed getimed en deden mij ook een paar keer flink opveren uit mijn stoel. Ik ging na afloop van de film met een zeer tevreden gevoel naar huis.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar