Site pictogram Movie Addicts

Review Creed

Creed06467.dng

Haal de bokshandschoenen maar uit de kast en stap in de ring, want we zijn terug in de wereld van Rocky. Creed is niet echt een vervolg op de Rocky Balboa-serie, maar meer een spin-off. Sylvester Stallone is in ieder geval weer helemaal terug en heeft meteen ook een Oscarnominatie te pakken voor zijn rol als de oude bokser. Dit is allemaal heel leuk en aardig, maar de nadruk in deze film ligt natuurlijk op Adonis Creed (Michael B. Jordan).

Adonis is de zoon van de legende Apollo Creed. Apollo stierf voordat zijn zoon was geboren, dus ze hebben elkaar nooit leren kennen. Dan komt daar nog is bovenop dat Adonis ook de uitkomst is van een affaire die Apollo Creed had met een andere vrouw. Op jonge leeftijd wordt Adonis door de vrouw van Apollo Creed in huis genomen en zij voedt hem op alsof hij haar eigen zoon is. Hij komt terecht in een kast van een huis en het lijkt er in eerste instantie op dat Adonis een beetje een vervelend rijk ventje wordt. Gelukkig is dit niet het geval. Adonis wil maar al te graag een naam voor zichzelf maken in de bokswereld, zonder dat hij geassocieerd wordt met zijn beroemde vader. Hij laat alles in Los Angeles achter en vertrekt naar Philadelphia om getraind te worden door de enige echte Rocky.

Creed is alweer de zevende film die zich afspeelt in het universum van Rocky. Het komt dan ook niet vaak voor dat een zevende deel in een franchise veel indruk weet te wekken. Creed doet dat wel en er kan gezegd worden dat dit een fantastische film is. Het heeft veel weg van de allereerste Rocky-film. Dus verwacht je een film met veel gevechten en actie dan zal je waarschijnlijk een beetje teleurgesteld zijn. Er zitten natuurlijk wel bokswedstrijden in, maar het draait veel om de personages zelf. Wat centraal staat in de film is het feit dat Adonis niet in de schaduw van zijn vader wil staan, maar van zichzelf een levende legende wil maken. De chemie die acteurs Michael B. Jordan en Sylvester Stallone hebben is zeer goed en over het algemeen zijn alle acteerprestaties ook sterk. Naar mijn mening had Michael B. Jordan zeker genomineerd mogen worden voor een Oscar in de categorie beste mannelijke hoofdrol. Ook de regie van Ryan Coogler is erg goed, er zitten een aantal adembenemende shots in de film. Zo is er een gevecht, waarbij het lijkt of deze in zijn geheel in een take is opgenomen. Zo zijn er meer van dit soort momenten in de film. Ryan Coogler is een regisseur waar we zeker nog veel van zullen zien.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft de film Creed veel goeds gedaan. Er zijn weinig tot geen vervelende dingen over deze film te zeggen. In de ruim twee uur durende film is er geen verveling, want alles wordt opgevuld met belangrijke momenten voor de personages en zeer motiverende montage scenes waarbij Adonis en Rocky samen trainen. Creed is een film die ‘’One step, one punch at a time’’ (zoals Rocky dat zelf zegt) de meeste van de andere boks films knock-out slaat.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar