Site pictogram Movie Addicts

Review Crimson Peak

Untitled(14)

Guilermo Del Toro is een van die regisseurs wiens werk altijd aandacht verdient. Hij weet al sinds jaar en dag met magische verhalen, welke vaak omrand zijn met een duister randje, filmliefhebbers over de hele wereld te betoveren. Zelfs zijn commerciëlere werk als HellBoy en Pacific Rim dragen zijn specifieke handtekening. Met Crimson Peak keert hij weer terug naar het horrorgenre en zoals verwacht doet hij dat op zijn geheel eigen wijze.

In de 19e eeuw wordt de Britse schrijfster Edith Cushing (Mia Wasikowska) verliefd op de charmante verleider Sir Thomas Sharpe (Tom Hiddleston). Als ze met hem trouwt gaat ze bij hem wonen in zijn sprookjesachtige huis, ver van de bewoonde wereld bovenop een bergachtig gebied in de graafschap Cumbria, te Noordwesten van Engeland. Al snel komt Edith tot de ontdekking dat er binnen in zijn mysterieuze huis vreemde en onverklaarbare dingen gebeuren en langzaamaan beseft ze dat Thomas niet de man is wie hij leek te zijn.

Crimson Peak is een romantische horrorfilm, waarvan de stijl veel wegheeft van ouderwetse horrorfilms van vroeger. Het verhaal begint gelijk spookachtig en spanning stijgt dan gelijk, dat spookachtige sfeertje houdt ook de hele film aan. Mia Wasikowska speelt de rol van angstige en misleide dame in nood met verve en dat terwijl je als kijker vanaf moment één hebt; waar is ze mee bezig (je ziet de bui namelijk al lang hangen). Het is dan ook de verdienste van Tom Hiddleston, die met overtuiging de verliefde en misleidende minnaar speelt, welke lang zijn ware motieven verborgen houdt.

De film zelf zit vol spanning en op sommige momenten komt daar ook wat gore bij kijken. De romantiek kwam sterk over, mede dankzij de klik tussen de hoofdrolspelers. Het camerawerk was adembenemend, waarbij met kleurgebruik bepaalde suggestieve beelden extra sterk overkwamen. Ook de aankleding is weer fantastisch en Guilermo Del Toro laat weer zien uit te blinken in het vertellen sfeervolle en mooie verhalen met een zeer duister randje. Op het laatst heb ik wel een traantje moeten laten, vanwege het mooie einde van de film.

De IMAX voegt echt een beetje extra toe aan het horror gevoel bij deze film en met het geluid is dat prima te combineren.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar