Site pictogram Movie Addicts

Review Cry Baby

cry018(1)

Johnny Depp is in 1990 wel doorgebroken maar nog niet de acteur van naam die hij nu is. Des de opvallender zijn keuze voor een film met John Waters die toch echt bekend stond als cult-regisseur. Later bleken juist dit soort keuzes Johnny Depp zijn carriére te maken waarmee hij een imago vestigde die hem ver van het standaard tieneridool zette waar iedereen hem wilde plaatsen na 21 Jump Street.

Cry Baby (Johnny Depp) is de leider van de Drapes, de groep die door de meeste als gevaarlijk uitschot wordt gezien. Maar dan is daar Allison (Amy locane), een echte Square zo lijkt het die toch iets stouts in haar heeft. Zij blijkt een onweerstaanbare klik met Cry Baby te hebben. Dit is uiteraard zeer tegen de zin van haar oma en vooral haar voormalige vriendje Baldwin. Wanneer de jonge liefde tussen Allison en Cry Baby tot uiting komt gooit een massale vechtpartij roet in het eten. Cry Baby wordt aangehouden en in de gevangenis gegooid. En Allison wordt misleidt dat Cry Baby al een andere liefde zou hebben. Zal hun liefde deze tegenslag kunnen overwinnen?

John Waters staat echt bekend als een cult regisseur en het woord Camp straalt dan ook echt van Cry Baby af. De vertolkingen doen terugdenken aan het niveau van Grease evenals het badboy gehalte van Cry Baby (Johnny Depp) die natuurlijk veel weg heeft van John Travolta’s Danny uit Grease. Het grootste verschil is dat het campy gehalte van Cry-Baby niet alleen gegroeid is, maar bovenal zo gepland. De vertolkingen zijn lekker dik aangezet en elke vreemde situatie wordt als normaal afgedaan. De liedjes zijn volop aanwezig en vaak nog catchy ook. De aankleding ziet er ook top uit, waarbij de tegenstrijdigheid van de Drapes en de Square’s tot het maximale wordt uitgebuit. De onderliggende boodschap van Waters dat altijd maar in het ‘perfecte’ plaatje passen niet zozeer gelukkig maakt blijft duidelijk zichtbaar, mede ingegeven door de groep Drapes die mede dor de casting behoorlijk divers is. Met o.a. Rikki Lake (die later furore maakte als talkshowhost), Traci Lords (voormalig pornoster welke in opspraak raakte), Punk rocker Iggy Pop en Kim McGuire (die de zeer opvallende Hatchet Face speelt) omsingelde Waters opkomende ster Johnny Depp met een allegaar aan buitenbeentjes. Cry-Baby is dan geen meesterwerk, maar weet 25 jaar na dato nog altijd goed te vermaken en het blijft leuk een jonge Depp aan het werk te zien.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar