Site pictogram Movie Addicts

Review Cult of Chucky

Review Cult of Chucky

Het Halloween thema is dit jaar Toys en laat nou een van de dodelijkste dit jaar met een nieuwe film komen. Jaja Chucky is back, and he still wants to play wuhahahahahahhahaha

Nica zit al jaren in een gesticht voor gevaarlijke psychiatrische patienten sinds zij haar confrontatie met Chucky overleefde. Zij heeft echter  de schuld gekregen van alle doden die toen gevallen waren. Wanneer zij overgeplaatst wordt naar een minimaal beveiligde instelling, besluit de dienstdoende arts een aparte behandeling te gebruiken om te zien of Nica daadwerkelijk van haar ‘waanbeelden’ genezen is. Bij het aanzien van 1 pop gaat het nog niet mis bij Nica, wanneer zij echter een pop overhandigd krijgt van de voogd van haar nichtje gaan er toch wat alarmbellen rinkelen. Wanneer de eerste dode gevallen is wilt niemand geloven dat de moordlustige pop weer aan het toeslaan is. Ondertussen is een oude bekende ook onderweg om Chucky voorgoed een halt toe te roepen.

Na de Curse of Chucky, wat toch een aardige comeback was, gaat het verhaal verder. Waarbij de eerste comeback met Bride en Seed of Chucky vooral draaide om zwarte humor welke bloederig werd geserveerd, draait het bij de laatste twee films meer om de spanning. De setting, de beoogde slachtoffers en de manier waarop onze killer pop te werk gaan zullen veker voor wat schrikeffecten zorgen zoals we uit de oude delen kennen. De zwarte humor blijft echter aanwezig en Chucky strooit weer met de nodige one-liners. Fiona Dourif, jaja de dochter van Brad Dourif de stem van Chucky, speelt met verve de psychisch gebroken Nica die alles op alles zet om iedereen te overtuigen dat de pop en niet zij verantwoordelijk is voor de moorden. De film is daarbij ook behoorlijk bloederig waarbij Chucky af en toe best creatief te werk gaat. Het script laat hier en daar wel wat steken vallen en vliegt bij het einde behoorlijk uit de bocht, maar eerlijk is eerlijk, ik kon mij er weinig aan storen. De Childs Play/Chucky films hebben nooit bekend gestaan om een fantastisch script. Met zijn 1,5 uur duurt de film gelukkig ook niet te lang en ja mensen zet de film niet meteen af bij de aftiteling want er komt meer. Na het zien van dit deel sta ik daar ook nog eens positief tegenover dus laat een opvolger maar komen, want dat kan best een killermovie kunnen worden.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar