Site pictogram Movie Addicts

review Dance Academy ( Nu in de bioscoop)

review Dance Academy ( Nu in de bioscoop)

Dance is hot!!! Ondanks het verdwijnen van So You Think You Can Dance zijn er genoeg andere dans programma’s zoals Dance Dance Damce en ook in andere talenten programma’s komen dansers regelmatig terug. Dance Academy was een Australische serie over moderne Ballet dansers in opleiding. Nu 4 jaar nadat de serie gestopt is, is daar de film om te zien hoe het alle leerlingen is vergaan in de afgelopen jaren.

Tara is al een tijd gestopt met dansen nadat ze bij een auditie lelijk gevallen was en haar rug brak. Nu richt ze zich vooral op creatief schrijven en haar relatie met Christian. Wanneer ze een kans krijgt om te auditeren voor het professionele dansgezelschap van Madeline Moncur kan ze het dansen toch niet meer uit het hoofd zetten. Ondanks dat ze niet wordt gekozen besluit ze naar New York te trekken om haar droom om danseres te worden na te jagen. In Amerika verblijft ze bij haar beste vriendin Kat die een rol heeft bemachtigd in een Disney serie en ook komt ze nog andere oude bekende tegen. Het gemis van haar vriend Christian en de fysieke staat van haar rug doen haar twijfelen over hoeveel ze daadwerkelijk over heeft voor haar droom om danser te worden.

Dance Academy is zoals gezegd de opvolger van de Australische dansserie die liep van 2010 tot 2013. Wanneer je deze serie niet gevolgd hebt (welke te zien was op Zapp) is het behoorlijk lastig alles te plaatsen. De onderlinge verhoudingen worden als zeer vanzelfsprekend beschouwd in het verhaal maar zonder de kennis van de serie vraag je je als kijker toch regelmatig af hoe alles zo loopt. Het verhaal lijkt sowieso regelmatig van de hak op de tak te springen om zo alle oude bekende toch wat screentijd te bieden in deze film. Wat betreft het acteerwerk zit het wel redelijk in elkaar en de acteurs voelen zich duidelijk thuis bij elkaar ondanks dat ze al een paar jaar niet samen zijn geweest. Ook het danswerk zit goed in elkaar waarbij ballet toch echt als een zeer uitdagende en moeilijke dans naar voren komt waarvoor veel afgezien moet worden. Al met al is Dance Academy een leuke film voor iedereen die de serie en dans een warm hart toedraagt, waarbij nasynchronisatie van mij niet had gehoeven aangezien de doelgroep (jonge tiener meiden) toch veelal Engels kennen en anders aan de slag konden met de ondertiteling.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar