Site pictogram Movie Addicts

Review Daredevil Seizoen 1

set_daredevil_netflix_640(1)

Daredevil is een Marvel held en heeft natuurlijk jaren geleden een zeer teleurstellende verfilming gekregen met Ben Affleck in de hoofdrol. Nu jaren later is daar de tv serie en moet Charlie Cox ons Ben Affleck doen vergeten iets wat op zich geen grote uitdaging is. Belangrijker nog is dat de makers het toch wat serieuzere verhaal van Daredevil nu wel goed weten te vertellen iets wat destijds jammerlijk mislukte.

Daredevil verteld het verhaal van Matt Murdock en Foggy Nelson, welke een advocaten kantoor beginnen in de Hell’s Kitchen, de wijk waar zij beide zijn opgegroeid. Wat Foggy niet weet is dat Matt als gemaskerde vigilante ’s avonds waakt over de burgers. Ondertussen is de dan nog onbekende Wilson Fisk bezig de macht te grijpen in New York, waarbij hij criminele contacten onderhoud met verschillende partners. Hij is ook een oud inwoner van Hell’s Kitchen en wil de stad opnieuw opbouwen, echter gaat hij over lijken om dat te bereiken. Matt krijgt zowel ’s avonds als overdag met Foggy te maken en met Fisk en zijn organisatie die met harde hand probeert zijn doel te bereiken. Matt moet een besluit gaan nemen in hoever hij wil en kan gaan om Fisk te stoppen, wetende dat Fisk over lijken gaat en hij ook zijn eigen naam moet zuiveren aangezien hijzelf verantwoordelijk wordt gehouden voor aanslagen in de stad.

Waar de film destijds op zijn best campi was, neemt de serie een veel serieuzere toon aan en dat werkt uitstekend. De Makers hebben met Charlie Cox een uitstekende hoofdrolspeler te pakken die, in tegenstelling tot Ben Affleck vroeger, meer charisma meeneemt in de rol van Matt Murdock/Daredevil . De tweestrijd die in Matt huist, omdat hij beseft misschien verder te moeten gaan dan hij zelf wil en meer als de slechterik te worden die hij zelf bestrijd. Hij wordt hierbij bijgestaan door een sterke cast van bijrol spelers. Hoe sterk Charlie ook is, de show tijdens dit eerste seizoen wordt wel een beetje gestolen door de slechterik in het verhaal Wilson Fisk, gespeeld door Vincent D’Onofrio. Deze karakteracteur maakt van Fisk een monster van vlees en bloed, maar wel eentje die niet schroomt om zijn eigen handen vuil te maken. Daredevil kent een sterk eerste seizoen en opend zo weer een geslaagd hoofdstuk in het Marvel Universum, maar dit keer op tv. De serie vertrouwd niet alleen op de actiestukken, maar weet ook met het verhaal en zijn personages te overtuigen, waarbij je je meer dan eens afvraagt wie er om de Daredevil heen we terug zullen zien voor het tweede seizoen. Spannend, af en toe spectaculair, sterk verhaal en een goede cast, seizoen 1 roept om een sterk vervolg waarop wij in ieder geval niet kunnen wachten.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar