Site pictogram Movie Addicts

Review Dark Matter pilot

Door omstandigheden kon niemand van ons (vaste) team naar de premiére van Dark Matter, maar gelukkig konden we een van onze volgers blij maken. Deze hielp ons uit de brand en schreef ook meteen een verslag over de eerste episode van deze nieuwe Science Fiction serie.

Na een zeer vriendelijk ontvangst en lekkere hapjes en drankjes begon de voorstelling (met een zakje popcorn).

Het verhaal:

De bemanning van een beschadigd ruimteschip ontwaakt en weten niet wie ze zijn of hoe ze aan boord zijn gekomen. Langzamerhand komen ze erachter wat hun skills zijn. Na een gevecht met een androïde en een aanval met twee raketten belanden ze op een mijnkolonie. De mijnkolonie staat op het punt om aangevallen te worden door een coöperatie die de planeet wil gebruiken als bevoorradingsstation. De kolonisten wachten op een levering van wapens en een aanval van een groep huurlingen. Na terugkomst op het ruimteschip ontstaat er een discussie wat ze gaan doen (kolonisten helpen, wapens leveren etc.). Na reparatie van de boordcomputer komen ze erachter dat zij zijn ingehuurd door de coöperatie om de kolonisten te elimineren. Wat gaan ze doen?

Na de voorstelling waren er weer heerlijke drankjes en een vriendelijk afscheid.

Conclusie:

Het lijkt mij een geweldige serie omdat er enorm goed geacteerd wordt. Mijn persoonlijke favoriet was Melissa O’Neil (2 aka Boss lady). Zij diept haar karakter geweldig goed uit (een geboren leidster). Ook voor mensen die van actie houden is er veel te beleven in de Dark Matter (Alex Mallari Jr. aka 4 is een echte “Master of the blade”) De setting van het verhaal deed mij denken aan een combinatie van Aliens (sfeer in de Nostromo, donker met mooie belichting effecten) en Star Trek (de mijnkolonie). De spanning wordt goed opgebouwd in episode 1 met aan het eind een geweldige cliffhanger. Dark Matter is daarom een echte aanrader voor elke Scifi/ actie fan. Mijn eindbeoordeling is dan ook een dikke negen!

Door Alex Sietzema

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar