Site pictogram Movie Addicts

Review De Jacht seizoen 1 (Nu verkrijgbaar op DVD)

unnamed(2)(1)

Dit voorjaar was de Jacht op tv te zien bij SBS6, waarbij ik helaas geen tijd had om deze te volgen, ik kijk sowieso bijna geen series meer via de zenders ivm reclame. Nu is daar het eerste seizoen met 6 afleveringen op DVD verschenen en gezien de veelal positieve reacties gingen wij er thuis ook even goed voor zitten.

De Jacht gaat over de jonge inspecteur Lea Smid (Loes Haverkort), die werkzaam is bij de politie in Amsterdam. Na een voor de kijker nog onduidelijke schorsing keert zij terug in dienst om een moord te onderzoeken. Zij komt in aanraking met voormalig forensisch psycholoog Thomas de Wolf (Fedja van Huêt), die haar er op wijst dat dit waarschijnlijk niet om een enkele moord gaat. Een samenwerking is geboren waarbij er tegelijk een bepaalde spanning tussen de twee aanwezig is. Hierbij is er ook een verleden tussen de Wolf en Smid haar baas Hoofdinspecteur Van Praag (Mark Rietman)

Het eerste seizoen bestaat uit drie zaken, die elk 2 afleveringen in beslag nemen. De makers hebben voor een redelijk persoonlijk aanpak gekozen, waarbij het bij elke zaak niet alleen om het onderzoek gaat, maar er duidelijk ook steeds meer persoonlijke zaken van de 2 hoofdrolspelers aan het licht komen. Beide raken ook persoonlijk betrokken bij een aantal zaken waarbij naast het onderzoek je steeds meer te weten komt over hun verleden en hun persoonlijke situatie. Loes en Fedja zijn vanaf het eerste moment zeer aan elkaar gewaagd en er heerst een zekere spanning tussen de twee, wat (gelukkig) in dit eerste korte seizoen niet wordt uitgespeeld. Sowieso is de cast aan elkaar gewaagd, want ook Nasrdin Dchar (als collega Michielsen), Mark Rietman en Sallie Harmsen (als Patholoog-anatoom en vriendin van Lea, Roos) weten de twee voldoende tegenspel te geven. De gastrollen zijn ook van een hoog niveau, Peter Paul Muller, die niet bepaald een Morero typetje speelt en daarbij ook nog bijna onherkenbaar is gemaakt. Ook Gijs Scholten van Aschat weet in de laatste afleveringen gestalte te geven aan een psychopaat eerste klasse, maar wat zijn rol precies is blijft lag in het ongewisse.

De Jacht weet de kijker snel te pakken waarna het de tijd neemt om je als kijker mee te nemen in het onderzoek en de sores van de hoofdpersonen en hun collega’s. De opzet dat elke zaak 2 afleveringen in beslag neemt werkt goed, aangezien de makers ook voor cliffhangers na de eerste aflevering hebben gezorgd waardoor je als kijker toch getriggerd blijft om minimaal een even aantal afleveringen te kijken.

7,5 voor een redelijk sterke eerste seizoen van De Jacht, dat gebaseerd is op de Deense serie Den som dræber

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar