Site pictogram Movie Addicts

Review De Surprise

112250

Mike van Diem was met Karakter de laatste Nederlandse Oscar winnaar voor beste buitenlandse film wat ondertussen alweer 18(!!!!)jaar geleden was. Daarna heeft Mike van Diem niets meer gedaan op wat shorts na dan. Het was dan ook een grote Surpise dat hij na al die tijd terugkeert met een romantische komedie maar wel een met een verassende twist.

Wanneer de moeder van de multimiljonair Jacob (Jeroen van Koningsbrugge) overlijdt ziet hij het leven niet meer zitten, want zij was het laatste waardoor hij nog in leven bleef en probeert zelfmoord te plegen, maar elke poging die hij doet mislukt. Hij gaat naar een bedrijf dat je helpt om je naar de andere wereld te laten gaan, je kan verschillende pakketten kiezen. Jacob kiest voor de surprise, hierdoor weet hij niet waar, wanneer en hoe het zal gebeuren. Tijdens het uitkiezen van zijn kist maakt hij kennis met Anne (Georgina Verbaan), tegen de regels in brengen zij de komende dagen met elkaar door. Zien ze het nu nog wel zitten om er tussen uit te stappen??

Jeroen van Koningsbrugge speelt een stijve multimiljonair, die de grotendeels emotieloos en monotoon is. Hij speelt dit wel erg goed, maar dat had ik ergens ook niet anders verwacht, want in bijv. draadstaal heeft hij ook wel van dat soort types gespeeld. Maar deze manier van acteren en deze rol moet je wel aanspreken en doorheen kijken. In de film wordt ook uitgelegd en duidelijk waarom hij zo is en daar krijg je dan ook zeker begrip voor.

Georgina Verbaan speelt zoals we van haar gewend zijn, een leuke spring in het veld. Ik had niet verwacht dat Jeroen en Georgina een goede match zouden zijn, maar daar heb ik me in vergist. Ze vullen elkaar goed aan en komen ook echt geloofwaardig over als twee mensen die elkaar leuk beginnen te vinden en alles wat daar bij komt kijken.

Het is een film waarvan je moet houden, denk ik. Ik vond het een leuke film, de humor in de film is droge humor. Het zijn vaak de situaties en bepaalde kleine dingen die de humor maken, en dat moet je maar net opgepikt hebben. Je moet zeker niet denken dat het een film is waar je gevouwen ligt van het lachen, maar dat hoeft ook niet. Het verhaal is leuk en er zitten verrassende wendingen in, waar ik me niet over uit ga laten.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar