Site pictogram Movie Addicts

Review De Vijf en de Piratenschat

de_vijf_en_de_piratenschat_37090715_st_2_s-low

Vele volwassenen en kinderen kennen de boekenreeks De Vijf van Enid Blython, welke al generaties jongeren weet te vermaken. Hoewel de meest verhalen in de jaren 40 en 50 zijn verschenen weten ze ook de huidige jeugd nog steeds te vermaken. Nu is daar de film, van Duitse makelij, die Nederlands is nagesynchroniseerd.

De vier vrienden Julian, Dick, Annie, George en hun hond Timmie zijn op vakantie. En vanaf het begin roepen ze dat het een rustige vakantie gaat worden zonder avontuur. Wanneer Julian, George en Dick gaan duiken vinden ze een geheimzinnige koperen medailon. om het mysterie te ontrafelen raken ze bevriend met een lokale bewoner Joe, die de medailon en de schat waarna deze verwijst ziet als de kans om haar dorp van de ondergang te redden. De vijf en Joe zijn echter niet de enige die op zoek zijn naar de schat…..

De Vijf en de Piratenschat is de zoveelste jeugdfilm (franchise) welke van onze oosterburen komt, maar is helaas niet een van de sterkste. Het probleem is dat naast te weinig humor ook de spanning grotendeels ontbreekt in het verhaal zit. Dit wordt mede veroorzaakt door veel te lang uitgesponnen scenes. De vriendengroep mist ook chemie, terwijl de kinderen niet eens zo slecht acteren, ontbreekt de klik van een hechte vriendengroep. De meeste kinderen zullen zich weinig aantrekken van deze kritische punten en zullen zich best vermaken met deze film. Het jammere voor De vijf en de Piratenschat is dat er nu genoeg andere, leukere en betere familie en jeugdfilms uit zijn.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar