Site pictogram Movie Addicts

Review Dead Snow 2 Day 14 #myownimaginefestival

Review Dead Snow 2 Day 14 #myownimaginefestival

Van de ene Night of Terror topper naar de de volgende. Waar Evil Dead de de harten van fans van dit terziele gegaan onderdeel van het festival in 2013 sneller liet kloppen, daar was Dead Snow 2 daarvoor verantwoordelijk in 2014. Waar de eerste Dead Snow een bescheiden culthit was en onder de horrorfans wist Tommy Wirkola een aardig gevolg te verkrijgen. Ook de studio’s in Amerika waren onder de indruk aangezien hij tussen de 2 Dead Snow films Hansel and Grethel: Witch Hunters mocht maken met Jeremy Renner en Gemma Arterton in de hoofdrol (een film welke door critici werd afgeslacht maar na mijn mening toch echt zeer vermakelijk was en waar er nog steeds gesproken wordt over een mogelijk vervolg) Dead Snow 2 was echter wel een vervolg welke snel van de grond kwam en deze film moest op deze nacht voor het meeste vermaak gaan zorgen en ik denk dat wel gelukt was.

Martin weet aan het eind van deel te ontkomen aan de zombies, maar niet zonder kleerscheuren. Zo heeft hij natuurlijk zijn arm eraf moeten zagen om de infectie tegen te gaan. Wanneer hij tijdens zijn vlucht een ongeluk krijgt komt hij in het ziekenhuis terecht. Wat nog veel erger is in de auto lag de afgerukte arm van de zombie commandant Herzog en in het ziekenhuis hebben ze deze bij Martin er aan genaaid. Ondertussen trommelt Herzog zijn manschappen op om zijn missie uit de 2de wereldoorlog te volbrengen. Martin beseft dat hij de enige is die Herzog en zijn leger kan stoppen, maar niet zonder de hulp van de Zombie Squad.

Dead Snow had ik destijds vlak voor het festival gezien, en hoewel vermakelijk vond ik de film niet super bijzonder. Tommy Wirkola heeft echter goed de regels voor een sequel begrepen. De held moet een grotere uitdaging hebben, in plaats van zelf overleven moet hij een hele zombie invasie zien te stoppen. Er moet een grotere bodycount zijn, dit is niet zo lastig aangezien nu hele dorpen worden overlopen door zombies en het aantal zombies wat het loodje legt is daarom ook een stuk hoger. Hierbij gaat Tommy Wirkola ook nog eens zeer creatief en komisch te werk. Wat dat betreft overtreft Dead Snow 2 zijn voorganger op alle fronten. De hoeveelheid gore is gigantisch en zorgt met name in het begin met Martin voor hilarische situaties (lees probeert met een supersterke oncontroleerbare arm hartmassage te geven), maar ook de zombiesoldaten weten creatief gebruik te maken van iemands darmkanaal. Dead Snow 2 neemt zichzelf geen moment serieus en de vertolkingen dikken dit alleen maar verder aan. De toevoeging van Michael Starr en de dames van de Zombie Squad zorgen voor de nodige komische momenten en zijn zeker een aanwinst naast hoofdrolspeler Vegar Hoel. Het leuke daarbij is dat alles er wel gewoon goed uitziet en met name de actiescenes zijn eigenlijk gewoon best wel vet. Met name de confrontatie tussen Martin en Herzog in de finale is gewoon vet gefilmd en blijft toch komisch. Tommy Wirkola heeft sinds deze alleen nog de Netflix productie What Happened to Monday? geregisseerd. Een film welke best aardig was, maar duidelijk zijn eigen hand miste door het gebrek aan humor in die film. Voor nu is het genieten van misschien wel zijn beste film tot nu toe met deze hilarische en fantastische Dead Snow 2.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar