Site pictogram Movie Addicts

Review Deadpool 2

Review Deadpool 2

Twee jaar nadat de wereld verrast werd door de eerste grote r-rated superheldenfilm is the Merc with a Mouth terug. Ook nu weer wist de makers de film te pluggen met bizarre trailers en clips zodat iedereen wist dat Deadpool weer terug was. Ik en mijn vriendin hebben er echter alles aan gedaan om niets van dit alles mee te krijgen zodat alles van de film ook daadwerkelijk voor het eerst beleefd werd.

Wade ‘Deadpool’ Wilson heeft het superhelden bestaan dan toch maar omarmd, op zijn geheel eigen wijze natuurlijk. Door een tragische gebeurtenis zoekt hij echter weer een nieuw doel on het leven. Bij toeval komt hij in aanraking met Cable, een mutant/cyborg uit de toekomst, wiens doel het is een kind te vermoorden. En laat dat nou net niet in het morele kompas van onze held passen. Deadpool creëert een team om zich heen om de jongen te beschermen, maar naast ervaring en superkrachten heeft onze held ook wat geluk nodig tijdens deze missie.

Na een bizarre en uiteraard wederom bloedige opening weet je als kijker direct dat de makers er alles aan zullen doen om zijn voorganger minimaal te evenaren zo niet te overtreffen. Hier kleven natuurlijk wel wat risico’s aan vast. De valkuil om om in herhaling te vallen of om krampachtig iets anders te willen doen om maar niet in herhaling te vallen ligt natuurlijk op de loer.  Gelukkig valt dit alles heel erg mee, sterker nog het satirische karakter wordt alleen maar versterkt door nog meer grappige one-liners ( of One-liners welke opzettelijk doodvallen en uiteraard ook benoemd worden) de vierde wand welke uiteraard weer meerdere malen doorbroken wordt en zowat alle superhelden cliché’s welke op de hak genomen worden. Is het de film dan een grote anarchistische superhelden slachtveld zonder moraal? Nou, waar zijn voorganger een romantische film was ideaal voor valentijn is Deadpool 2 wat je noemt een echte familiefilm………….. Ryan Reynolds zit weer helemaal in zijn rol als de merc with a mouth en weet zowaar nog wat emotionele lading aan zijn rol mee te geven. Hij wordt hier weer prachtig bijgestaan door Morena Baccarin als zijn vrouw Vanessa, T.J. Miller als Weasel, Karan Soni als Dopinder, Leslie Uggams als Blind Al en Stefan Kapicic als Colossus. Het risico met alle toevoegingen als Zazee Beetz als Domino, Josh Brolin als Cable en nog een handvol andere is dat de film te vol gaat worden. Daar hebben de makers wat op gevonden en bovendien Zazee Beetz en James Brolin kicken ASS!!! in deze film. Het serieuze karakter van Cable vormt daarbij het ideale doelwit voor de vele foute one-liners van onze hoofdpersoon zonder dat je vergeet dat Cable het ‘serieuzere’ aspect is van de film. En Zazee Beetz weet de rol van Domino helemaal te omarmen (comicfans die de uiterlijke transformatie tegenover de strips niet kunnen waarderen… jammer dan) en zorgt daarbij voor genoeg leuke momenten. Deadpool 2 is in eigenlijk alles meer dan zijn voorganger en houdt je daarvan dan zit je goed voor 2 uur topvermaak waarbij je de kleine (continuiteits) foutjes en de iets zoetsappigere scene’s de makers snel zou vergeven. Voor sommige zal het alles misschien teveel van het goeie zijn, maar onthoud verstand op nul werkt het beste wanneer de kogels, ledematen, one-liners en vette soundtrack je om de oren vliegen. En vergeet niet de post credit scenes waarbij de makers alles goed willen maken wat er fout is gegaan, maar daarbij bedoel ik ook alles ;o)

 

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar