Site pictogram Movie Addicts

Review Deadpool

Untitled(22)

Het begon ooit met de X-Men waar bad boy Wolverine gerekruteerd werd om toch onderdeel te worden van een team, om vervolgens in alle X-Men gerelateerde films te verschijnen en hij bleek toch eigenlijk wel een good guy. Hij kwam ooit in aanraking met de huurling Wade Wilson (Ryan Reynolds), welke waanzinnig slecht werd omgeturnd tot Deadpool. Het zaadje was echter geplant, maar door de studio snel ook weer in een kast gestouwd. Tot ruim anderhalf jaar geleden er een teaser ‘gelekt’ werd. Een teaser die al snel viral ging en Deadpool vertolker Ryan Reynolds ging er mee aan de slag, net als de studio die de miljoenen views op Youtube moeilijk kon negeren. Nog belangrijker Deadpool moest iets unieks gaan worden, namelijk de eerste ‘R’ rated Marvel film iets wat tot op heden nog niet gebeurd was.

Wade Wilson (Ryan Reynolds) is een huurling wat een soort van geweten heeft (maar niet te veel), wie gelukkig is met zijn grote liefde waar hij een zeer spannende relatie mee onderhoud. Tot op zekere dag hij geveld wordt door kanker, welke gelukkig alleen maar uitgezaaid is in niet noodzakelijke organen als lever, nieren, longen en hersenen. Hij besluit in te gaan op een aanbod om aan een experiment mee te doen wat hem moet genezen zodat hij langer bij zijn grote liefde Vanessa (Morena Baccarin) kan blijven (niet om daadwerkelijk een held te worden ofzo). Hij wordt spreekwoordelijk genaaid en niet op een manier die hij graag gewild had, waardoor er nog maar één ding rest ‘wraak’.

Ryan Reynolds heeft van Deadpool echt zijn droomproject gemaakt, die na zijn grote doorbraak als acteur eindelijk zijn eigen franchise moet gaan opleveren, iets wat jammerlijk mislukte met The Green Lantarn. De druk op Deadpool werd hoe langer hoe groter en eigenlijk kon de film alleen maar teleurstellen nu er miljoenen mensen op wachten. Niets blijkt echter minder waar. Ryan Reynolds maakt van Wade ‘Deadpool’ Wilson een vuilbekkende en bijdehand figuur zoals de Deadpoolfans van hem gewend zijn, waarbij de vierde wand (en alle overige wanden ook) doorbroken wordt. Het verhaal is op zich niet vernieuwend, de uitvoering is dat gelukkig wel. De film is doorspekt met zwarte humor, niet functioneel bloot (waarom niet als je toch al voor 16+ gaat) en heel veel bloed en geweld (waarvan ik vermoed dat er op de DVD/Blu-Ray alleen maar meer van te zien zal zijn). Ryan Reynold en Morena Baccarin zijn een mooi plaatje waarbij zij hem zeer goed van scherpe antwoorden voorziet, waardoor Wade/Deadpool niet de enige is met foute snedige opmerkingen. De toevoeging van twee X-Men, waarom zien we alleen deze 2 wordt ook door Deadpool hardop afgevraagd, zorgt voor een beetje (met de nadruk op een beetje) moraal in het verhaal. En oja de allercoolste superheldennaam ever!!!! Ed Skrein overtuigd, na de mislukte Transporter reboot, beter als badguy en Gina Carano zorgt voor het nodige spierballen geweld wat natuurlijk weer uniek is aangezien ze toch een vrouw is. De actie ziet er top uit en is zoals gezegd behoorlijk hard en bloederig, daarbij ziet Ryan Reynolds er na het experiment allesbehalve knap uit, zeg maar gerust Freddy Kreuger zou er jaloers op worden. Wat de film zijn absolute bestaansrecht geeft is de humor en het doorbreken van de vierde wand, waarbij jaren ’80, ’90 en recentere waargebeurde gebeurtenissen op de hak worden genomen en wie beter dan de snel pratende, maar o zo charmante Ryan Reynolds om deze geloofwaardig over te brengen. Het zegt al genoeg dat dat Mister Marvel Stan Lee hier wel weer zijn cameo doet, in tegenstelling tot het waardeloze Fantastic Four afgelopen jaar. Deadpool legt direct aan het begin van het jaar de lat hoog voor alle comicverfilmingen die gaan komen. Ik zeg comic verfilmingen, want dit is zoals gezegd geen superheldenfilm, maar een liefdesverhaal ;o)

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar