Site pictogram Movie Addicts

Review Demolition (Nu verkrijgbaar op DVD)

Demolition(1)

Rouwen, iedereen ervaart het verlies op een andere manier en rouwt op zijn eigen manier. Demolition kwam voor mij misschien wel daarom op het juiste moment voorbij, maar dat is iets persoonlijks.

Davis is een getrouwde man die ogenschijnlijk gelukkig getrouwd is met ….. tot dat het noodlot hun treft. Een zwaar auto ongeluk waarbij Davis er door een wonder zonder kleerscheuren vanaf komt. Zijn vrouw overleefd het ongeluk echter niet. De periode hierna is er een van rouwen, echter lijkt Davis vooral verdoofd door het leven te gaan. Door deze houding verslechterd de verstandhouding met zijn schoonouders en lijkt Davis langzaamaan af te glijden in een depressie. Tijdens deze periode komt hij in contact met Karen, een klantenservice medewerkster, en haar zoon Chris en deze band lijkt precies te zijn wat Davis nodig heeft.

Jake Gyllenhaal heeft al een aardige reputatie opgebouwd als acteur wdieelke volledig opgaat in zijn rollen en met Demolition is het niet anders. Hij is namelijk Davis met al zijn manieren en aparte acties. Deze actie, ik zal ze nog niet uit de doeken doen, zal zorgen voor wat verlichting in deze toch wat zwaarmoedige film. De titel Demolition staat vooral symbool voor hetgeen Davis moet doen om verder te kunnen gaan met zijn leven en dat is zijn oude leven slopen. De wijze waarop is ontroerend en indrukwekkend, maar zal ook niet iedereen aanspreken. Laat dat nou ook een van de thema’s zijn van deze film, want iedereen rouwt op zijn eigen manier. De manier van Davis zal zeker niet iedereen aanspreken, maar bij het vervolg van het verhaal ga je steeds meer begrip krijgen voor deze man en dat is te danken aan Jake Gyllenhaal. Die zich wederom een ontwapende rol bevindt. Hij krijgt hierin fantastisch tegenspel van Chris Cooper als zijn wel zichtbaar rouwende schoonvader. Naomi Watts als Karen, de klantenservice medewerkster, en Judah Lewis als haar zoon Chris vertolken een vreemde rol in het geheel. Ik kon echter goed leven met hun inbreng gezien hun ingetogen rol en de focus die hun personages ook legde in het personage Davis. Demolition is simpelweg een klein drama die bij de een meer zal aankomen dan bij de ander, maar in mijn ogen zeker een aanrader is al is het maar om Jake Gyllenhaal weer in topvorm te zien acteren.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar