Site pictogram Movie Addicts

Review Den of Thieves (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Review Den of Thieves (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Den of Thieves leek in eerste instantie zo’n dertien in een dozijn film, maar de cast sprak mij wel aan. Daarom op de DVD release gedoken nadat ik deze in de bioscoop gemist had. Waarom sprak deze titel mij toch aan? Gerard Butler in de hoofdrol, Pablo (Orange is the New Black en American Gods) Schreiber en O’Shea (Straight Outa Compton) Jackson Jr in de bijrollen. Ja dan kan het best toch wel wat worden.

Nick O’Brien is een keiharde ietwat corrupte agent van georganiseerde crime task force binnen de politie van Los Angeles. Hij wordt met ziojn team op een zaak gezet waarbij een lege geldtransport wagen gestolen is. Hij komt hierbij op het spoor van Ray Merriman, een begenadigde bankovervaller welke alweer een tijdje op vrije voeten is. Via de chauffeur Donnie Wilson probeert Nick meer te weten te komen over de plannen van Ray. Donnie komt hierdoor tussen twee vuren te staan want hoe lang duurt het voordat zijn bende doorheeft dat hij in de gaten wordt gehouden door de politie?

Den of Thieves lijkt een standaard politie probeert boef te pakken film te worden en flirt meerdere malen met films als Heat waarbij dit kat en muis spelletje op meesterlijke wijze is neergezet met een meesterlijke cast. Den of Thieves wordt nergens zo goed en speelt een risicovol spelletje door zich makkelijk te laten vergelijken met een film als Heat. Gelukkig spreken er ook genoeg dingen voor de film. Zo speelt de gehele cast hun rol met verve en komt de broederschap binnen het team agenten en de bende goed over ondanks dat niet alle karakters evengoed waren uitgewerkt. Gerard Butler blijft een genot om naar te kijken aangezien hij precies weet wanneer hij het groter moet spelen maar ook de pijnlijkere intiemere momenten van zijn karakter goed over weet te brengen. Hoe sullig Pablo ook was in Orange is the New Black zo hard is hij hier (en in veel rollen sindsdien trouwens) Ook O’Shea Jackson Jr laat zien meer te kunnen dan zijn vader spelen en ben benieuwd wat hij nog meer gaat brengen in de toekomst. 50 Cent krijgt daarbij weinig meer te doen dan het maatje van Schreibers Merrimen te spelen en dit is precies een van de minpunten waardoor de film niet ijzersterk wordt. Het verhaal werkt goed ondanks een paar gaatjes in het script en weet bovendien met een paar verrassingen te komen. Tel daarbij op dat de actiescènes er goed uitzien op de finale na welke net wat drama mist die een film als Heat zo goed maakte. Den of Thieves is gewoon een vermakelijke actie/misdaadfilm waarbij je makkelijk door de zwakkere punten heen prikt maar welke genoeg tempo hanteert om van begin tot einde onderhoudend te blijven.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar