Site pictogram Movie Addicts

Review Don’t Hang Up

Review Don't Hang Up

Nummer drie tijdens  de Halloween Horror Show is Don’t Hang Up. Een film waar ik de trailer al een tijd geleden van had meegekregen en nu ivm de Halloween Horrorshow ook maar meteen even heb meegepakt.

Sam en Brady zijn twee notoire grappenmakers, waarbij ze hun prankcalls opnemen en delen via youtube en andere social media. Wanneer Sam een beetje down is vanwege de break met zijn vriendin Peyton en zijn ouders een weekend weg zijn, besluit Bradey hem op te vrolijken. Een avondje prankcalls lijkt de beste remedie te zijn. Helaas loopt een gesprek wat anders dan verwacht en wanneer deze man terug blijft bellen veranderd de sfeer al snel. Sam en Brady denken eerst dat het om een grap gaat, maatr al snel wordt duidelijk de man aan de andere kant van de lijn geen grappen maakt en een dodelijk spel speelt met de twee en hun naasten.

Don’t Hang Up komt over als een standaard werkje en helaas is het dat ook. Het verhaal is ook niet bijster origineel, waarbij jongeren terug gepakt worden vanwege iets wat zij zelf hebben uitgevreten. Ja, je hoeft geen geleerde te zijn om te achterhalen wat het motief is. Het vervelende is dat de twee hoofdfiguren niet op bijster veel medeleven kunnen rekenen van de kijkers. Het is vervelend dat er slachtoffers om hun heen vallen maar mij maakte het verdomd weinig uit wat hun zou overkomen. De manier waarop hun broederlijke band op de proef wordt gesteld valt daar en tegen wel weer te prijzen. Nee, deze home invasion horror thriller biedt weinig tot geen verrassingen (ook geen jumpscares) en ook de acteerprestaties van de hoofdrolspelers Gregg Sulkin en Garret Clayton komen ook niet boven het gemiddelde soap opera niveau uit. Don’t Hang Up mag als derde film dan ook echt als tussendoortje gezien worden voor de finale film welke beduidend beter is. Het enige wat te prijzen valt is dat de film met zijn 83 minuten niet lang duurt. Echter valt ondanks de korte speelduur en  het hoge tempo alle zwakke punten van het script en de cast niet

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar