Site pictogram Movie Addicts

Review Dracula

Vampiers zijn hot en na veel series kon het niet uitblijven dat de bekendste vampier Dracula ook weer een serie kreeg. Met Jonathan Rhys Meyers (oa The Tudors) als titelheld en een cast met veelal Britse acteurs wordt er een nieuwe draai gegeven aan Dracula’s avontuur in Londen.

 

In een zeg maar verassende openingsscène is te zien hoe van Helsing (jaja stond toch altijd bekend als de vijand van) Dracula weer tot leven wekt. Van Helsing heeft Dracula nodig om wraak te nemen op de Orde van de Draak, dezelfde orde die eeuwen geleden verantwoordelijk waren voor de dood van Dracula zijn vrouw en zijn transformatie naar vampier. Eenmaal in Londen aangekomen wordt het plan rustig in werking gezet om de Orde van binnenuit kapot te maken in plaats van zoveel mogelijk leden direct af te slachten. Dracula doet zich voor als Amerikaan die een alternatieve energiebron komt introduceren welke de concurrentie moet aangaan met de inkomsten die de orde uit olie halen. Bij het introductiefeest komt Dracula Mina Murray tegen en haar verloofde Jonathan Harker. Mina blijkt de reïncarnatie te zijn van Dracula zijn vermoorde vrouw en Dracula besluit Jonathan Harker in dienst te nemen om zoveel mogelijk te weten te komen over de leden van de Orde. Naarmate het plan van wraak vordert lijken alternatieve motieven steeds meer de boventoon te voeren en lijkt het uitvoeren van wraak verder weg nu de Orde zelf ook op jacht is naar een vampier in Londen.

 

De aankleding is fantastisch gedaan in deze serie en naarmate het verhaal vordert komt de sfeer er ook steeds meer in. Met Jonathan Rhys Meyers hebben de makers een hoofdrolspeler die een dergelijke rol heel goed aankan wat hij bewees in de Tudors. Het enige aparte wat mij een beetje stoorde is dat ze Dracula met een Amerikaans accent lieten praten. Er wordt ook veel aandacht besteed aan de geschiedenis van verschillende figuren en welke rol ze spelen in het geheel hoewel deze in sommige gevallen behoorlijk afwijken van Bram Stokers versie waarop toch de basis van het verhaal gebasseerd is. Hoewel Dracula een low profile probeert te houden om niet ontdekt te worden vallen er veel slachtoffers voordat de finale in zicht is en hierbij vloeit het bloed geregeld rijkelijk. De serie is als geheel vermakelijk mede dankzij de goede vertolkingen die het geheel niet te dramatisch over laten komen en het tempo van het verhaal. Jammer blijft dat er na 1 seizoen de stekker er al weer uit is getrokken door NBC, maar wees gerust er wordt genoeg afgesloten waardoor je deze serie toch gewoon kan kijken zonder aan het einde het gevoel te hebben dat er nog veel afgerond moet worden.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar