Site pictogram Movie Addicts

Review Dumbo

Review Dumbo

Circus-eigenaar Max Medici (Danny DeVito) vraagt veteraan en voormalige circusster Holt Farrier (Colin Farrell) en zijn kinderen Milly (Nico Parker) en Joe (Finley Hobbins) om te zorgen voor een pasgeboren olifant, wiens oversized oren hem een lachertje maken in een al worstelend circus. Maar wanneer ze ontdekken dat Dumbo kan vliegen, maakt het circus een ongelooflijke comeback, wat ondernemer V.A. Vandevere (Michael Keaton) en zijn geliefde Colette Marchant (Eva Green) al snel ten ore komt. Vervolgens rekruteren deze de bijzondere olifant rekruteert voor zijn nieuwste, groter dan levensgrote entertainment onderneming, Dreamland. Maar doet Max Medici hier goed aan en redt hij hiermee zijn eigen circus??

Er is een aardig blikje acteurs opgetrokken getrokken voor deze film, en dat komt de film denk ik wel ten goede. Colin Farrell speelt de veteraan Holt Farrier, die net teruggekeerd is van uitzending. Na het overlijden van zijn vrouw worstelt hij nog met de opvoeding van zijn kinderen. Helemaal omdat hij een groot deel heeft moeten missen door zijn uitzending, is de band niet altijd even goed. Nico Parker speelt de dochter van Colin Farrell, een meid die nog moeite heeft met het overlijden van haar moeder, maar goed haar eigen boontjes kan doppen. Zij wilt graag uitvinder worden, en vindt het leven in het circus en vooral de spotlights niets voor haar. Maar wanneer zij de magie van Dumbo ontdekt voelt zij zich eindelijk verbonden met het circus. Danny DeVito is toch wel een acteur waar ik van houd, zijn humor is altijd zo on point dat het heerlijk is om naar te kijken. Hij is de perfecte man om de eigenaar en spreekstalmeester van het circus te zijn. Ondanks dat hij maar 2 turven hoog is, komt hij groots over zodra hij in de piste staat. Michael Keaton speelt de sluwe ondernemer die wel heil ziet in de vliegende olifant. Hij geniet echt van zijn rol en hij gaat er dan ook echt in op. Het is hier en daar wel wat over acting, maar ergens past het ook wel weer in zijn rol en bij de sfeer van de film. Eva Green speelt de verleidelijke rol van Colette Marchant. Een rol welke zij al vaker gespeeld heeft en ook echt bij haar past. Met haar wisselende outfits en haarstyle/kleur is haar verschijning elke keer weer een verrassing. Maar dat past wel weer goed bij haar rol en de sfeer van de film. Haar hoogte-acts hadden misschien wat meer en uitgebreider mogen zijn, maar daar draait het natuurlijk niet om in deze film. Al denk ik wel dat het de film ten goede had gedaan en het ook wel echt erbij had gepast.

De film zit heel mooi in elkaar en is echt super mooi gemaakt. Ze hebben goed de aandacht besteed aan de dieren. De olifanten, en andere dieren, zien er heel realistisch en heel gedetailleerd uit. Het originele verhaal moet je al snel loslaten, wat eigenlijk van tevoren wel al in te denken was natuurlijk. Ik ben ook blij dat ze de dieren niet hebben laten praten, maar dat het echt om Dumbo ging en het verhaal van de mensen eromheen die de film levende houden. Er zijn wel een paar kleine details van de tekenfilm die ze gebruikt hebben in deze film, waardoor je toch weer even kleine momenten van herkenning hebt en het je toch even mee terugneemt naar je jeugdsentiment. Dumbo zelf is gewoon heel mooi gemaakt en waar een vliegende olifant in de tekenfilm een wonderlijk gegeven is, behoort het in deze film tot de filmische hoogtepunten. Er zit leuke, subtiele humor in, waardoor het voor volwassen ook echt heel leuk is om naar te kijken. Ook de kritische noot over wilde dieren in het circus wordt netjes gebracht en geeft een moderne kijk mee aan het oude verhaal. De film blijft ook redelijk aan de luchtige kant en werd niet het melodrama waar ik op voorhand rekening mee had gehouden. Ik had een pakje zakdoekjes in de aanslag, maar die heb ik niet hoeven gebruiken.

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar