Site pictogram Movie Addicts

Review Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Review Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Dungeons & Dragons kent een lange geschiedenis als RPG oftewel role playing game. Al vanaf 1974 wordt er overal ter wereld fanatiek gespeeld door vele fans (en eerlijk is eerlijk ik heb het ook wel eens gespeeld) Er zijn door de jaren vele Quests geschreven en er kwam een tekenfilmserie en aan het begin van deze eeuw een mislukte filmversie met Jeremy Irons in de hoofdrol. Nu 23 jaar later is daar een nieuwe poging gedaan om het gegeven van Dungeons & Dragons succesvol naar het witte doek te vertalen.

Edgin en zijn goede vriendin Holga zitten al 2 jaar gevangen door het verraad tijdens een kraak welke zij destijds hebben gepleegd. Het is Edgin alles aan gelegen om weg te komen daar hij zijn dochter al die tijd niet gezien heeft. Eenmaal op vrije voeten komt hij erachter dat zijn dochter Kira niet bepaald op hem wacht. Edgin en Holga zien maar een oplossing en dat is zijn dochter te bevrijden uit het zwaarbewaakte fort waar machtige Magiër Sofina in verschuild. Een epische tocht volgt om het gestoorde plan van Edgin ten uitvoer te brengen waarbij het tweetal hulp krijgt van een shapshifter genaamd Doric en de hopeloze magiër Simon. Gezamelijk zullen zij hun eigen angsten moeten overwinnen en dat is een eitje tegenover almachtige magiërs, Draken en ondode moordeskaders.

Dungeons en Dragons staat al jaren bekend als een spel voor nerds, maar dat klopt eigenlijk niet. Het gaat namelijk om het gebruiken van je fantasie om een Queste oftewel een avontuur tot een goed einde te brengen en dat kan gelden voor iedereen. Waar eerdere pogingen de mist in gingen om soortgelijke verhalen naar het witte doek te vertalen beloofde de trailer een speelse film met grote setpieces, monsters en magie en een charismatische lead in de persoon van Chris Pine. En net als bij de laatste Star Trek films weet hij hier weer op geheel eigen wijze de kar te trekken. Zijn Edgin is de getekende hoofdpersoon zonder te veranderen in een gekrenkte held, dat norse laat hij over aan Michelle Rodriguezdie als Holga de spieren van het gezelschap moet voorstellen (en dat met verve doet) Justice Smith, als Simon en Sophia Lillis als Doric vervolmaken het kwartet en voegen ook echt wat toe aan het geheel. Het verhaal an sich is niet super speciaal, maar is goed te volgen.Zonder met al te veel verrassingen te komen weet het avontuur van begin tot eind te boeien en bovenal te vermaken. De cast vermaakt zich zichtbaar en voelt zich thuis in deze fantasie wereld. Maar niet geheel onbelangrijk hun avontuur voelt aan als een Queste zoals bij het RPG spel het geval is. Er moeten zijwegen bewandeld worden, onverslaanbare monsters verslagen worden, kortom om elke hoek staat onze helden weer een verrassing te wachten. Een pluim voor de schrijvers en regisseurs welke dit allemaal voor elkaar hebben gekregen zonder opgedrongen romantische twist of dat het geheel langdradig of vergezocht aanvoelt. Ja, natuurlijk moet je je fantasie gebruiken, maar Dungeons & Dragons Honor Among Thieves biedt dat de kijkers ook. Dit is de film waar vele spelers jarenlang op hadden gehoopt met herkenbare helden en een verhaal vol avontuur, uitdagingen maar bovenal heel veel fun!!!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar