Site pictogram Movie Addicts

Review DVD Truth or Dare ( Vanaf 24 oktober verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Review DVD Truth or Dare ( Vanaf 24 oktober verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Blumhouse producties is de laatste jaren steeds succesvoller aan de weg aan het timmeren met als hoogtepunt Get Out afgelopen jaar waarbij er moderne horror klassieker werd geproduceerd. Nu zal Truth or Dare niet zal snel tot een horrorklassieker gaan horen, maar het idee van een horror film rondom  een kinderspel wat zwaar uit de hand loopt zit wel potentie in.

Olivia wordt door een groep vrienden overgehaald om nog een keer los te gaan op spring break tijdens hun laatste studie jaar. In Mexico gaat de groep met een vreemdeling mee om hun laatste avond goed af te sluiten. Ze trekken naar een verlaten kerkje om daar wat te gaan drinken en een spelletje Truth or Dare te spelen. Wat Olivia en haar vrienden niet beseffen is dat dit spelletje een stuk verder gaat dan het simpel uitdagen wat kinderen normaal doen. Eenmaal terug blijft het spel hun achtervolgen en nog erger wanneer een opdracht niet wordt uitgevoerd kost dat je leven. Olivia en haar vrienden proberen uit alle macht het mysterie te ontrafelen en ondertussen het spel te overleven welke ook hun vriendschap op de proef stelt.

Doen, durven of de Waarheid of Doen, doen of de Waarheid zoals het op een gegeven moment werd gespeeld is een spel wat ik ken vanuit de lagere school. Nu willen spelletjes niet altijd de beste basis zijn voor films zie Battleship (Zeeslag) en Ouija (thank god voor het ijzersterke vervolg) Truth or Dare laat zich wat dat betreft niet heel serieus nemen, maar laat de slachtoffers zich in allerlei bochten wringen om hun geheimen niet bloot te geven. De straffen die uitgedeeld worden wanneer opdrachten niet succesvol worden uitgevoerd of geweigerd worden zijn creatief en aardig in beeld gebracht. De opdrachten laten vooral blijken dat hoe goed je iemand ook denkt te kennen iedereen eigenlijk altijd geheimen voor naasten heeft. Dat de schrijvers er nogal vrij mee omgaan hoe het spel aan deze informatie komt laten we in het midden. Ook het feit dat niet alle karakters even sympathiek overkomen zorgt ervoor dat je sommige hun lot eigenlijk wel een beetje gunt, zelfs de o zo sympathieke Olivia blijkt wat skeletten in haar kast te hebben. Wat schrijver en regisseur Jeff Wadlow echter wel is gelukt, is om het verhaal vlot en redelijk onderhoudend te vertellen. Hoe vergezocht sommige wendingen ook zijn het verhaal lijdt er maar weinig onder en je krijgt als kijker toch een paar leuke gewetensvragen voorgeschoteld. De jonge cast welke vooral bekend is uit verschillende televisieseries doen het al met al niet eens onaardig gezien het gegeven waar ze mee moeten werken. Truth or Dare is zeker niet hoogstaand maar weet bij tijd en wijle toch zeker spannende en creepy uit de hoek te komen al was het alleen vanwege de misvormde gelaattrekken wanneer de vraag weer wordt gesteld “Truth or Dare?”

Extra’s

Uiteraard een making of waarbij regisseur en schrijver Jeff Wadlow ook verklaart dat het project werd opgestart zonder script(!!). Het draaide destijds puur om het idee om een film rond Truth or Dare te maken. Ook worden de verschillende doden verklaart en komen uiteraard de rest van de castleden aan het woord. niet heel veel bijzonders dus.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar