Site pictogram Movie Addicts

Review Dying of the Light

Dying-of-the-Light-Nicolas-Cage

De film verteld het verhaal van Evan Lake (Nicolas Cage), een CIA-agent die gekweld wordt door zijn verleden. Wanneer hij hoort dat de terrorist Mohammed Benir (Alexander Karim), die hem ruim twintig jaar geleden gevangen en gemarteld had, nog leeft wil hij achter hem aan. Maar de CIA wil hier niets van weten en wanneer ze er bij de CIA erachter komen dat Evan ziek is sturen ze hem vervroegd met pensioen. De jonge CIA-agent Milton Schultz (Anton Yelchin) is bevriend met Evan en wil hem helpen om achter de terrorist aan te gaan. Als ze erachter komen dat Mohammed Benir een bijzondere bloedziekte heeft en dat er maar een dokter is die hiervoor een medicijn heeft, proberen ze via deze dokter achter zijn verblijfplaats te komen en gaan ze op pad om hem uit te schakelen, terwijl Even Lake steeds meer vecht tegen zijn ziekte.

 

De film is totaal onlogisch en moeilijk te volgen, hij begint best aardig, maar ontspoort al gauw. Wat overblijft is een rommeltje aan beelden die een warrig verhaal vertellen.

Nicolas Cage speelt niet een van zijn beste rollen. Maar dit maken we de laatste jaren vaker mee met Nicolas Cage. Moet eerlijk zeggen dat ik ook wel slechtere rollen gezien heb van Nicolas Cage.

Anton Yelchin zat goed in zijn rol en overtuigde dan ook, een jonge CIA agent die ook tussen de regels leest. Iemand die niet snel zijn kop in het zand steekt en de andere kant op kijkt en een trouwe vriend, die geloofd in Evan Lake en er alles aan doet om hem te helpen.

Ik kan helaas niet veel positiefs vertellen over deze film. Of dit aan het verhaal of aan de director lag weet ik niet, maar wat ik begrepen heb is dat de schrijver en director (Paul Schrader, Taxi Driver) zich heeft teruggetrokken van de film en zich niet heeft bemoeid met de montage. Zal dit ten koste gegaan zijn van de film, of was het resultaat juist de reden dat hij zich terugtrok? Geen aanrader

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar