Site pictogram Movie Addicts

Review Elephant Song

elephant-song-movie-review-0962014-211619

Xavier Dolan begint aardigb aan de weg te timmeren als filmmaker maar ook als acteur. In de Elephant song ziet hij zich omringd door ervaren acteurs uit Hollywood en kunnen we zien in hoeverre hij zich hier staande kan houden.

Wanneer een psychiater op onverklaarbare wijze verdwijnt, wordt de hulp ingeroepen van Dr. Toby Green (Bruce Greenwood). Green is ervan overtuigd dat de jonge, manipulatieve patiënt Michael (Xavier Dolan) bij de verdwijning betrokken is en staat erop hem te ondervragen, maar Michael houdt er een eigen agenda op na. Hij ziet zijn kans schoon om zijn vrijheid terug te kopen, in ruil voor informatie. Ondanks de waarschuwingen van Michaels verpleegster Susan (Catherine Keener), raakt Green langzaam maar zeker verwikkeld in een complex psychologisch spel.

The Elephant Song is een rustige, zeg maar gerust, trage thriller waarbij de kijker mee moet gaan puzzelen hoe de vork nu precies in de steel zit. De onderlinge verhoudingen worden al snel op scherp gezet waarbij de persoonlijke situatie van Toby (Bruce Greenwood) een steeds grotere invloed gaat uitoefen op zijn beslissingen omtrent Michael. Hierbij zorgen de zorgen van zijn vrouw, gespeeld door Carrie-Ann Moss, vooral voor afleiding van het verhaal. Maar is het gedeelde verleden met de verpleegster (Catherine Keener) wel interessant, gezien zij ook extra aandacht heeft voor Michael(Xavier Dolan). Xavier Dolan voelt zich duidelijk op zijn plaats in deze psychologische thriller waarbij als Michael in sneltreinvaart een berg emoties laat doormaken maar waarbij het altijd de vraag blijft wat er echt is en wat gespeeld. Naarmate er steeds meer onthullingen plaatsvinden wordt het mysterie alleen maar groter. De climax zal niet iedereen tevreden stellen, maar stelt toch te denken. De acteerprestaties zijn top en het kat en muis spel tussen patiënt en psychiater werkt goed, alleen zal het einde en vooral het trage tempo niet iedereen aanspreken.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar