Site pictogram Movie Addicts

Review Entourage

Entourage-movie-shoots-in-January

De razend populaire serie van Entourage heeft nu na een paar jaar een vervolg en hoewel de gehele cast wat ouder is geworden gaat de film direct verder waar de serie ophield. Nu is de grote vraag werkt de band tussen de Vince en zijn vrienden en natuurlijk zijn onnavolgbare manager Ari nog?

Entourage begint met een feest op een boot op Ibiza waar Vince (Adrian Grenier) rouwt/feest om het mislukken van zijn 5 dagen durende huwelijk. Zijn vrienden Turtle (Jerry Ferrara, Eric (Kevin Connolly) en Johnny Drama (Kevin Dillon) komen om hem te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Vince gooit ook een lijntje uit naar Ari Gold (Jeremy Piven) die nu executive is geworden bij een filmstudio en een droom project heeft voor Vince. Vince heeft echter één eis, dat hij de film ook mag regisseren. We gaan een aantal maanden later verder wanneer Vince in de afrondende fase is van de film, welke ondertussen flink boven budget zit. Om geld los te krijgen om de film af te ronden moet Ari alles op alles zetten om de investeerder en zijn zoon tevreden te stellen. De vrienden hebben ondertussen zo weer hun eigen problemen met kinderen, de liefde en een ‘dramatische carrière.

Het verhaal van Entourage gaat direct verder waar de serie ophield en daar ligt ook direct de valkuil, want het is onder tussen een paar jaar later en een aantal castleden zijn ook zichtbaar ouder geworden of fysiek behoorlijk veranderd (Jerry ’Turtle’ Ferarra). Het lijkt erop alsof de schrijver eigenlijk een heel seizoen had neergepend en daarna is gaan schrappen om er een film van 100 minuten te maken. Ieder karakter krijgt wel zijn eigen moment om te shinen en net zoals in de serie zijn er genoeg running gags die vaker terugkomen in de film. Het probleem is echter dat alles ook binnen die 100 minuten afgerond moet worden, waardoor grappen of pijnlijke situaties, welke in een seizoen over afleveringen zijn uitgesmeerd, nu snel worden afgeraffeld. Daarbij is Vince nu nog meer een bijrol speler dan in de serie, terwijl het hoofdverhaal toch om hem draait en zijn film. Is alles dan slecht aan Entourage? Nee, absoluut niet. Zelfs ik die de serie niet gevolgd heb (op een paar afleveringen na) kon alles goed volgen en de klik die de cast met elkaar heeft spettert van het scherm en de scherp opmerkingen onder elkaar raken bijna alle hun doel. Grootste kracht van de film is Jeremy Piven als de onnavolgbare Ari die dankzij de belofte aan zijn vrouw alleen mag werken als hij zijn woede aanvallen achter zich weet te laten. Iets wat gezien de situatie met de investeerder steeds lastiger wordt. De vele cameo’s van bekende (en sommige in Nederland) minder bekende sterren zijn een leuke toevoeging en zorgen ook regelmatig voor lachers. Hierbij maken de makers regelmatig grappen die met het echte leven van de sterren te maken hebben of juist de draak steken met waar ze beroemd mee zijn geworden. Het verhaal van Entourage had misschien beter uitgewerkt kunnen worden voor een serie waardoor het geheel volledig afgerond zou worden, maar de film blijft zeer vermakelijk mede dankzij de chemie van de vrienden onderling en de sterke Jeremy Piven gecombineerd met het onnavolgbare grootse Hollywood gevoel.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar