Site pictogram Movie Addicts

Review Esio Trot (nu uit op DVD)

esio(1)

Roald Dahl was een fantastische kinderboeken schrijver, die er om bekend stond altijd een duister randje in zijn verhalen te verwerken. Waar o.a. Mathilda, The Witches en Charly and the Chocolate factory (2x) al verfilmd waren, is het nu de beurt aan Esoi Trom (in het Nederlands Ieorg Idur) welke voor tv (BBC) gemaakt was. Aangezien filmmaker Richard Curtis, het script verzorgde en Dustin Hoffman en Judy Dench de hoofdrollen vertolkte is te merken dat dit project wel zeer serieus genomen werd.

In Esoi Trot verteld een jonge man (James Corden) het verhaal van Mr. Hoppy (Dustin Hoffman), een oudere man welke in een flat woont en een mooi groen balkon onderhoud. Zijn planten en bloemen lijken zijn enige passie, echter is hij ook heimelijk verliefd op Mrs. Silver (Judy Dench), de buurvrouw die onder hem woont Mr. Hoppy is echter een verlegen man en hij durft de buurvrouw amper aan te spreken, laat staan zijn gevoelens te uiten. Wanneer Mrs. Silver een schildpad als huisdier neemt dient zich een kans aan, een kans die Mr Hoppy met beide handen aangrijpt om indruk te maken.

Ieorg Idur was een redelijk kort verhaal van Roald Dahl, maar wel een van de positiefste en vrolijkste. Richard Curtis heeft het verhaal in een leuk en vlot script gegoten, waarbij de verteller gespeeld door James Corden is toegevoegd. Het verhaal heeft zelf echter niet de magie zoals Notting Hill, Love Actually en Four Weddings and a Funeral dat wel hadden. Dustin Hoffman en Judi Dench dragen met hun innemende vertolkingen de film. Het verhaal weet niet zozeer te verassen, maar de vrolijke toon en de leuke vertolkingen maken dat het een zeer leuke kijkervaring wordt en je de personages in je hart sluit. De onderliggende boodschap dat niemand te oud is om lief te hebben is er één om te koesteren en maakt van deze film een tussendoortje die vaker kan kijken dan 1 keer

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar