Site pictogram Movie Addicts

Review Everything for Jackson (te zien tijdens Imagine 2021)

Review Everything for Jackson (te zien tijdens Imagine 2021)

Het rouwproces rondom het verlies van een geliefde werkt bij iedereen anders. De een valt in een diep gat, de ander ziet kans om hun leven een andere draai te geven en weer andere bedenken manieren om het verlies op te vangen of op te vullen met…… de verloren geliefde. Anything for Jackson een absurdische komische horrorfilm welke draait om verlies.

Audrey en Henry zijn een ouder stel welke in korte tijd hun kleinzoon en dochter zijn verloren. Overmand door verdriet en de overtuiging dat zijn hun kleinzoon kunnen terughalen ontvoeren zij een zwangere vrouw. Zij willen haar gebruiken om met een duivelsritueel de geest van hun kleinzoon Jackson in de nog ongeboren baby te krijgen. Bij de stappen lijkt er echter iets mis te gaan en krijgt het oudere koppel meer op hun bord dan waar ze op gerekend hadden.

het horrorgenre wordt vaak simpel weggezet als enge en gruwelijke films waar moord en doodslag standaard zijn en de kijkers de stuipen op het lijf gejaad dienen te worden. Het gebeurt echter ook heel vaak dat er menselijk drama aan de wieg staat van een horrorfilm en dat er een ander verhaal verteld wordt dan menigeen in eerste instantie zou verwachten. Anything for Jackson is zo een film waarbij er ook nog een dikke knipoog aan het geheel is toegevoegd. Deze film gaat namelijk puur over verlies en wat dit kan doen met een mens. In dit geval kiezen een stel grootouders ervoor om drastische maatregelen te nemen. Het ontvoeren van een zwangere vrouw om met een duivels ritueel de geest van hun verloren kleinzoon erin te krijgen. Het klinkt te belachelijk voor woorden, maar als je erover nadenkt hoeveel mensen zouden niet voor deze kans gaan als hen die geboden zou worden? En bij het zien van de film kom je als kijker maar tot een conclusie Hanry en Audrey (heerlijke rollen van Sheila McCarthy en Julian Richings) zijn niet eens slechte mensen. Het zijn mensen overmand door verdriet welke maar een uitweg zien om van dit verdriet te genezen. Doordat zij eigenlijk hele lieve en aardige mensen zijn en het meeren deel eigenlijk hun overkomt wordt de film soms bijna hilarisch en dat is mede te danken hoe zij met de situaties omgaan welke steeds gruwelijkere wendingen krijgen. Is het dan alleen maar lachen gieren en brullen? Nee, voor de ontvoerde vrouw al helemaal niet aangezien zij echt wordt geterroriseerd door duivelse wezens welke haar en haar ongeboren baby belagen. Het is tijdens deze momenten dat Anything voor Jackson best eng wordt en soms zelfs gruwelijk. Richting het einde weet het verhaal niet helemaal door te pakken en de makers kiezen daarbij voor een paar makkelijke oplossingen. En hoewel hier soms bloederige symboliek achter schuilt had het verhaal rondom Opa en Oma en het verlies van hun kleinkind beter afgerond kunnen worden. Regisseur Justin G Dyck heeft hiervoor vooral zoetsappige tv films gemaakt, maar bewijst hiermee zeker meer in zijn mars te hebben. Anything for Jackson behoort niet tot de komische horrorklassiekers maar is zeker de moeite waard voor horrorliefhebbers welke willen lachen om een gezonde dosis horror.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar