Site pictogram Movie Addicts

Review Evil Dead Rise

Review Evil Dead Rise

De originele Evil Dead trilogie behoort tot de horrorklassiekers waar volgens vele nooit mee aangekomen mocht worden. Toen daar in 2013 een remake/reimaging kwam waren vele horrorfans bang dat de makers het origineel zouden verpesten. Niets bleek minder waar en werden getrakteerd op een hardere versie welke veel eer deed aan het origineel. Na 10 jaar is daar weer een nieuw deel in de vorm van Evil Dead Rise en net als bij de vorige film fungeren Sam Raimi en Bruce Campbell weer als producent en dit keer zijn de verwachtingen wat hoger gespannen.

Beth werkt als geluidstechnici op tour en keert tijdelijk terug naar haar zus Ellie welke in de stad woont met haar 3 kinderen. Tijdens een aardbeving ontstaat er een gat in de vloer van de garage van het appartementen gebouw waar Ellie woont. Haar zoon Danny vind daar in het gat een verborgen ruimte met een soort tombe waar hij een obscuur boek en een stel LP opnames vindt. Wanneer hij de platen afspeelt hoort hij in de opnames van een priester die de duistere teksten van het boek heeft vertaald. Wat er daarna gebeurd is de voer voor nachtmerries en het hele gezin plus de overige bewoners van de flat moeten vrezen voor hun leven.

Evil Dead Rise begint nogal apart waarbij fans van het eerste uur al vermaakt worden maar de vraag rijst, Hoe dan? Hierna schakelt de film over naar het hoofdverhaal van Beth, haar zus Ellie en diens kinderen. Het verhaal zal niet veel verrassingen herbergen en al helemaal niet voor de fans van het eerste uur. Zo worden er in de aanloop al meerdere hints geplaatst over de gruwelijkheden welke voorbij zullen gaan komen. Kleine spoiler er gebeurd behoorlijk wat gruwelijks in dit deel welke zich qua bloederigheid zijn voorganger(s) naar de kroon steekt. Het tempo ligt lekker hoog waardoor je als kijker op het puntje van je stoel wordt gehouden want net als bij de vorige delen wordt het bij vlagen ook nog eens ontzettend spannend. Regisseur Lee Cronin, wie ook het script schreef, heeft hiervoor gescoord met The Hole in the Ground wat meer een slowburner was welke het vooral van de naargeestige sfeer moest hebben. Nou, Evil Dead Rise mag op zijn zachtst gezegd ook naargeestig genoemd. Dat er nu een volledig gezin bedreigd wordt en blootgesteld wordt aan zoveel gruwelijks maakt het geheel toch wat heftiger dan een groep jonge volwassenen in een boshut. Net als in het vorige deel is er wat minder ruimte ingeruimd voor de humor welke in de originele delen wel degelijk aanwezig was. Naar de fans van het eerste uur kan ik geruststellen want er is weer genoeg fan service welke de ziekere geesten onder ons best kunnen waarderen. Evil Dead Rise is hard , maar wel degelijk een echte aanrader voor de horrorliefheber welke veel bloed, ingewanden, afgehakte ledematen en andere ranzigheid kan waarderen. Waar The Terrifier 2 zijn doel in mijn optiek volledig voorbijschoot Laat Lee Cronin zien dat er genoeg leven zit in de Evil Dead franchise.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar