Site pictogram Movie Addicts

Review Exhibit #8

Review Exhibit #8

Haar hele leven is de Bosnische vluchtelinge Aisha blijven zoek naar haar broer Adin, die op miraculeuze wijze verdween uit het asielzoekerscentrum toen ze tieners waren. Eind 1990 waren ze samen naar Nederland gevlucht, waar Adin op een dag van de aardbodem verdween. Nu, jaren later, besluit Aisha samen met haar vriend en filmmaker Elias de zoektocht naar haar broer vast te leggen in een documentaire. Samen gaan ze terug naar het dorpje waaruit Adin is verdwenen, maar al snel vermoeden ze dat iemand een duister spel met hen speelt.

Exhibit #8 is de nieuwe Nederlandse thriller van Make Way Film met hoofdrol Nastaran Razawi Khorasani en Claudio Magana Torres de film speelt zich af in de omgeving van Rotterdam en zal voor de meeste kijkers rustig beginnen. Naarmate we verder gaan in het het verhaal van de verdwijning van de broer van Aisha wordt de film duisterder en duisterder.
Ik zelf had in het begin een beetje moeite om de in de film te komen maar naarmate de film verder afspeelde kwam ik er steeds meer in. Het verhaal laat zich het beste zien als slow burner waarbij hoe verder je in het verhaal komt hoe duisterder die wordt
De makers weten door de bloopers en andere grappen die soms in de film voorkwamen het geheel in het begin wat luchtiger te houden. Dit maakt dat ondanks het langzame begin de film toch vermakelijk. Wat de makers wel hadden kunnen doen is wat meer bloed tonen in plaats van de suggestie blijven wekken.

Actrice Nastaran Razawi Khorasani weet ook een prima rol neer zetten waarbij als kijker mee gaat in de angst daar deze angst ook overtuigend gebracht wordt. Het scheelt dat zij niet alleen is, maar dat ook bijrolspeler Claudio Magana Torres overtuigd.
Ook de rollen van Mike Reus en Coen van Vlijmen zijn goed ik stond op te kijken hoe hun personages zich naarmate de film vorderde zich steeds anders ontwikkelde waardoor het niet meteen duidelijk is hoe de vork in de steel zit.

Exhibit #8 is een prima Found Footage film en heeft een beetje wat weg van Paranormal Activity. Het zou leuk zijn als er ook voor dit soort films vaker ruimte komt in de Nederlandse bioscopen daar hij zeker niet al te veel onderdoet voor zijn Amerikaanse tegenhangers in het genre. Daarbij is het ook leuk om eens niet de zoveelste Nederlandse romcom voorgeschoteld te krijgen

Exhibit 8 is een prima nederlandse thriller waarbij je misschien een beetje versteld van zult staan hoe het verhaal loopt. Met dank aan Make Way Film voor een Early screener heb ik zeker genoten van de film.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar