Site pictogram Movie Addicts

Review Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald

Review Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald

Aan het einde van de eerste film, werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) gevangen genomen door Macusa (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika). Maar, hij maakt zijn dreigementen waar en Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Dumbledore (Jude Law) zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.

Laat me beginnen met dat alle acteurs goed gecast zijn. Zo speelt Callum Turner de rol van Theseus Scamander, de broer van Newt. Dit komt best overtuigend over, ondanks dat hij een heel ander soort persoon is. Maar laten we wel wezen, dat is in het echte leven natuurlijk ook zo. Maar qua uiterlijk hebben ze wel veel gemeen. Ook Joshua Shea is goed gecast, hij speelt de jonge Newt. Wat natuurlijk best een uitdaging is, aangezien Eddie Redmayne een aparte manier van spelen en maniertjes heeft. Maar hij heeft dit goed na kunnen doen zonder te gemaakt over te komen. Maar over wie ik hier en daar geluiden hoorde of hij wel goed gecast was, was Jude Law. Was hij wel geschikt voor Dumbledore, was hij niet te sexy en te charmant voor deze rol? Nu ben ik even gaan kijken naar hoe Richard Harris en Michael Gambon (De Dumbledore’s uit de originele Harry Potterfilms) er in hun jongere jaren uitzagen. Vooral Michael Gambon was wel een erg charmante en sexy man, helemaal voor die tijd. En als je zijn foto naast die van Jude Law legt zie je nog best veel overeenkomsten. Dat even achterwege gelaten, was hij ook goed als acteur in de rol van Dumbledore. Ja zeker, ik vond het hem echt goed doen. Het enige wat ik jammer vond, de oude Dumbledore heeft een bepaalde manier van praten, rustig, beetje mysterieus en dat miste ik bij Jude Law wel. Hij praatte gewoon zoals hij altijd praat. Maar ach het is Jude Law, dat maakt al een hoop goed. Ik denk dat veel mensen hun vraagtekens hadden bij Johnny Depp, aangezien hij de laatste jaren niet veel goede kritieken heeft ontvangen. Ik houd van Johnny Depp en vooral van zijn wat excentriekere rollen kan ik vaak wel genieten. En dat was ook in deze film weer het geval. Hij maakt zich de rol echt eigen en gaat er volledig in op. Je ziet hem dan ook echt genieten van zijn rol als Grindelwald.

De film zit grafisch weer ontzettend mooi in elkaar, de omgeving, de magie alles ziet er schitterend uit. Je waant je dan ook echt in een andere wereld. Ik heb deze film in 3D gekeken, ik vroeg mij af waarom. Want het voegde wederom niets toe. In een film als deze hadden ze toch wel heel mooi gebruik kunnen maken van bepaalde 3D effecten. Een diepte gevoel heeft voor mij niet heel veel toegevoegde waarde. Was je al fan na het zien van deel 1? Dan is dit zeker een aanrader, en het open einde doet je uit kijken naar deel 3.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar