Site pictogram Movie Addicts

Review Fantastic Four

Fantastic4banner(1)

Reed Richards (Miles Teller) is van kinds af aan al bezig met experimenteren, en dat met name in het tijdreizen. Wanneer hij samen met zijn beste vriend, Ben Grimm (Jamie Bell), een speelgoed auto weet te transporteren is hij vast besloten om een machine te bouwen die mensen kan transporten en weer terug te brengen. Tijdens een science fair, waar Reed en Ben aan mee doen, worden ze opgemerkt door Dr. Franklin Storm (Reg E. Cathey) en diens dochter Sue Storm (Kate Mara). Hij besluit Reed een studie/baan aan te bieden in zijn fabriek, gezien Reed de aangewezen persoon lijkt om zijn transport machine werkend te krijgen. Reed en Sue worden vergezeld door Johnny Storm (Michael B. Jordan) en Victor von Doom (Toby Kebbel). De heren, inclusief Ben Grimm, besluiten op een zegevierende avond om de machine te testen. Op de planeet in de andere dimensie gaat het mis en moeten ze onverhoopt Victor achter laten, Sue probeert ze in allerijl terug te krijgen en dit gebeurd dan ook met een knal. Tijdens deze knal gebeurd er iets vreemds, ze zijn allemaal voorzien van “krachten”.

Laten we beginnen over de acteurs en hun prestaties. Miles Teller als Reed Richards (Mr. Fantastic), ik vond hem in deze film vrij onzeker overkomen en zeker niet als iemand die, wanneer ze voorzien zijn van hun krachten, de groep kan en gaat leiden. Hij acteert verder wel goed, alleen is zijn rol op die manier ingevuld dat hij niet overtuigend over komt als een potentiële leider. Daarbij kan hij ook ineens van gedaante veranderen?? Is elastisch zijn niet bijzonder genoeg??

Kate Mara als Sue Storm (Invisible Woman), ik was verbaasd, bij het bekend maken van de cast, dat zij en Johnny een andere afkomst hadden, gezien ze in het origineel broer en zus zijn. Dat zijn ze hier ook, is Sue ineens geadopteerd. Kate Mara heeft niet de klik met Michael B. Jordan dat ze als broer en zus goed overkomen, ook al is ze geadopteerd die band behoor je wel te voelen.

Michael B. Jordan als Johnny Storm (Human Torch), is net als in het origineel wat rebels en vindt het leuk om tegen alles wat regels heeft aan te schoppen. Alleen komt het hier wat gemaakt over, gezien hij tijdens het werken aan de machine duidelijk plezier heeft en het daarna ineens lijkt alsof hij weer het besef kreeg, oja ik moest dwars liggen, en dan vooral richting zijn vader. Michael zet zijn rol goed neer en laat wederom zien dat hij goed kan acteren. Hij heeft al meerdere genres op zijn naam staan en weet tot nu toe in elk genre goed te overtuigen. Dit kan wel eens een acteur worden die, met de goede rollen, erg groot kan gaan worden.

Jamie Bell als Ben Grimm (The Thing), voor de crash hoorde je hier en daar nog zijn Britse accent, wat ik toch wel apart vond, aangezien de film doet vermoeden dat Ben Grimm in Amerika is opgegroeid. Jamie Bell heeft niet echt een grote rol voor de crash, hij is niet betrokken bij het proces van de machine en dit vond ik wel erg jammer. Maar wanneer hij eenmaal The Thing is komt hij veelvuldig voor. Het enige jammere is dat er niets meer van Jamie Bell terug te zien is, dit was bij het origineel wel anders. Daar herkende je Michael Chiklis nog in. Hier hadden ze iedereen voor Jamie Bell kunnen vervangen en er was werkelijk niemand die het door zou hebben aangezien ook zijn stem volledig anders was.

Toby Kebbel als Victor von Doom (Dr. Doom), is wel goed gecast. Hij komt in het begin deels sympathiek over en deels voel je al de jaloezie richting Reed. Wanneer hij achterblijft in de andere dimensie verandert dit volledig en neemt het kwaad het over in zijn persoonlijkheid, maar wat wil je anders als Dr. Doom. Hierbij is Toby Kebbel echter wel onherkenbaar, maar hij laat als Dr. Doom een sterke indruk achter.

10 jaar na het origineel is hier dan de reboot. En dit was ergens ook wel te verwachten, gezien er heel veel films zijn die tegenwoordig gereboot worden. Maar is dit wel zo verstandig geweest, aangezien het nog niet heel lang geleden is dat het origineel is uitgebracht en dan ook nog eens met een hele andere soort cast en een ander ontstaansverhaal? Ik probeerde deze film niet te vergelijken met het origineel, helemaal doordat het een heel ander soort cast is en in mijn beleving Johnny en Sue geen broer en zus waren. Wanneer je het origineel gezien hebt speelt deze al snel door je hoofd en daardoor ga je toch beginnen met vergelijken. Ondanks de andere invalshoek met de cast en het verhaal, blijft het toch het begin van Fantastic Four. Wat ik tegenwoordig jammer vind bij veel superhelden films, is dat de actie zo laat op gang komt, dit vond ik bij Man of Steel en the Amazing Spiderman ook. Je zit eerst ruim een uur naar een introductie te kijken om er daarna nog even snel een half uur actie in te proppen. En dat vind ik wel jammer, gezien je met een superhelden film lekker veel actie verwacht. Er zitten een paar kleine missers in deze film, zoals het al eerder benoemde niet even stabiele accent van Jamie Bell, maar ook de haarkleur van Sue veranderde tussen 2 kleuren. Is deze film alleen maar slecht?? Nee, er zitten ook wel echt leuke en vette dingen in. Zo is Dr. Doom heel gaaf gemaakt en laat ook echt een indruk achter. Niet alleen qua verschijning, maar ook de manier waarop hij te werk gaat. Het verhaal is ook heel anders dan bij het origineel, maar dit is niet storend. Dit verhaal zit goed genoeg in elkaar en is interessant genoeg om je aandacht erbij te houden. Alleen is het wat aan de trage kant. De film kijkt verder lekker weg en zodra de actie losbarst gaat de film ook goed los en daarbij zien de effecten zien er strak uit.

Wanneer je het origineel niet kent, zal deze film misschien wel beter uit de verf komen, maar dat kan ik helaas niet beoordelen.

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar