Site pictogram Movie Addicts

Review Fashion Chicks

Untitled(29)

Ik zal eerlijk zijn, er zijn van die films waar ik echt niet naar uitkijk en Fashion Chicks was daar een van. Maar zoals een echte movie addicts moet ik, van mezelf, ook af en toe uit mijn comfortzone treden en iets zien waar ik normaal nooit voor zou kiezen (anders had ik ook nooit oprecht de Twilight serie goed kunnen afkraken), dus met mijn mogelijk vooroordelen zijn we ervoor gaan zitten.

Fashion chicks verteld het verhaal van Esmee (Liza Sips), bijnaam Smeagul, zij is wat je noemt het buitenbeentje op school. De enige die oog voor haar heeft is Max (Jason de Ridder), maar niet verder komt dan haar beste vriend te zijn, terwijl zij blind is voor zijn toenaderingen. Zij droomt maar van 2 dingen, mode en Vince (Kaj van der Voort), voorman van een lokale dansgroep. Wanneer zij stage mag lopen in het gerenommeerde modehuis Wolf komt een droom uit, echter gooien de drie-eenheid Tiffany (Pip Pellens) , Mercedes (Melody Raymann) en Anne-Fleur (Robin Martens) al snel roet in het eten. Eenmaal werkzaam in het magazijn pikt Esmee allemaal afgekeurde kledingstukken op en maakt er een eigen ding van die ze onder een pseudoniem Lizzy deelt op YouTube. Al snel wordt ze ontdekt en wereldberoemd in Nederland, maar de vraag is hoe lang weet ze haar geheime identiteit te bewarenm nu haar alter ego steeds bekender wordt.

Fashion Chicks is wat je noemt een chickflick en met de aanwezigheid van B-Brave mikt de film duidelijk op tienermeisjes in de leeftijd 12 tot 16 jaar. Ook de aanwezigheid van vele (oud) GTST sterren zal de aantrekkingskracht onder deze doelgroep ook niet schaden. Werd mijn vrees echter bevestigd dat dit een vreselijke film was om te zien? Nou om eerlijk te zijn viel het me nog alleszins mee. De productie ziet er eigenlijk goed uit, en een groot deel van de cast leeft zich duidelijk uit in hun veelal karikaturale rollen. Het jammere is alleen dat de makers voorbij zijn gegaan aan een paar opzichtige fouten. Buiten de zeer opvallende continuïteitsfouten (hoezo bij een kapper wel het geluid van lopende kranen, maar er duidelijk geen water en/of natte haren te zien waren) is de echte pruik waar Liza Sips het grootste deel van de film mee rondloopt niet om aan te zien. Het verhaal heeft ook weinig diepgang en heeft verdacht veel weg van een soort light versie van Mean Girls in de modewereld. Het wordt bij deze film ook pijnlijk duidelijk dat de jongens van B-Brave zich niet tot het acteren hoeven toe te leggen, want dat kunnen ze echt niet. Nee, een hoogvlieger is Fashion Chicks niet en het is jammer dat de makers een paar opzichtige fouten niet beter hebben weggewerkt. Fashion Chicks zal het waarschijnlijk goed doen bij de doelgroep en dat is geen probleem, want er zit genoeg vermaak in deze film, maar niet genoeg voor buiten de doelgroep.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar