Site pictogram Movie Addicts

Review Fast and Furious 7

fast-furious-7-trailer-1112014-132103

We hebben er wat langer op moeten wachten dan verwacht, door het plotselinge overlijden van Paul Walker. En nu is de vraag, was deze film het wachten waard?

Deze film gaat verder waar Tokio Drift en Furious 6 zijn geëindigd, de fatale crash van Han (Sung Kang). Bij de scene in Furious 6 zien we al de introductie van Deckard Shaw (Jason Statham), ja de broer van Owen Shaw (Luke Evans), die de oorlog op Dom en zijn familie heeft geopend omdat zij achter het ongeluk van Owen zaten. Maar ook Dom (Vin Diesel) en zijn team, in deze film bestaande uit Letty (Michelle Rodriquez), Brian (Paul Walker), Roman (Tyrese Gibson) en Tej (Chris ‘Ludacris’ Bridges), zinnen op wraak, wanneer ze er achter komen dat Han niet verongelukt maar vermoord is. Hobbs (Dwayne Johnson) heeft een explosieve ontmoeting met Shaw op het kantoor van de DSS. Net als Owen is ook Deckard Shaw sluw en snel en daardoor komt het team van Dom niet snel in de buurt, maar is het vooral wachten tot Deckard hun heeft gevonden. Het team van Dom krijgt hulp van Mr. Nobody (Kurt Russell), maar met 1 voorwaarde en dat is Ramsey (Nathalie Emmanuel) redden uit de handen van Jakande (Djimon Hounsou). Zij is het brein achter Ghost Eye, een systeem dat op alle elektronische apparaten geplaatst kan worden waardoor iedereen op elk moment en op elke plek gevonden en gevolgd worden. Alleen na een bloedstollende reddingsactie komen ze te weten dat Ramsey haar uitvinding niet meer bij zich heeft, maar naar een vriend in Abu Dhabi heeft gestuurd. Wanneer Mr. Nobody dit in handen heeft mag Dom het gebruiken om Shaw te vinden om hem een stap voor te kunnen zijn, maar zijn ze hem ook wel een stap voor??

Jason Statham in een rol als badguy, iets wat we van hem nog niet gewend zijn en de vraag is dan ook komt hij met deze rol weg?? Absoluut!! Hij heeft natuurlijk al snel een norse uitstraling en een uitstraling Don’t F*ck With Me!! En dat komt heel goed van pas in deze film. Hij heeft in meerdere films al bewezen dat ook hij heeft goed is in races en daarom is hij ook een goede toevoeging aan deze film. Tony Jaa heeft niet een hele grote rol, maar laat met zijn vechtscènes wel indruk achter. En dit is voor de echte liefhebber dan ook een genot om naar te kijken. Deze film maakt de cirkel helemaal rond, de vorige 3 delen waren eigenlijk de delen tussen 2 Fast 2 Furious en Tokio Drift in, en deze film gaat verder waar Tokio Drift geëindigd is. En hierdoor vallen veel puzzelstukjes op zijn plaats en is alles een compleet geheel. Tijdens het filmen van deze film kwam helaas Paul Walker te overlijden door een auto ongeluk, hierdoor de moesten de schrijvers creatief aan de slag om te kijken hoe ze dit op konden lossen. En dat hebben ze mooi gedaan! Meer ga ik er niet over zeggen, en 1 hint probeer zoveel mogelijk media te vermijden voor het geval het ergens wel verklapt wordt en dat zou natuurlijk zonde zijn. Tyrese Gibson en Chris Bridges hebben een geweldige chemie en zijn ook echt super goed op elkaar ingespeeld, en maken de ene na de andere opmerkingen over en weer, waar sommige ook heel spontaan en vooral niet gescript lijken. Tyrese Gibson zorgt in deze film wederom regelmatig voor een lach, maar ook Dwayne Johnson krijgt regelmatig genoeg lachers op zijn hand. De actiescènes zijn hier wel heel explosief, Jason Statham doet ook echt niet onder voor Vin Diesel en Dwayne Johnson, hij staat zeker zijn mannetje en gaat er regelmatig dan ook hard in. Deze film is zeer zeker een aanrader! Een mooie en een goede afsluiter van de serie en misschien ook wel de beste van alle 7, save the best for last!!! Of zal er toch nog een vervolg komen???

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar