Site pictogram Movie Addicts

Review Fast and Furious

Fast-Furious-4-39

We hebben er 8 jaar op moeten wachten, maar eindelijk was daar deel 4 met grotendeels de originele cast.

Wanneer Dominic ‘Dom’ Toretto (Vin Diesel)het gevoel krijgt dat hij niet meer veilig te zijn in de Dominicaanse Republiek besluit hij te vertrekken, in de hoop dat hij Letty (Michelle Rodriquez) veilig achter laat. Een aantal weken later krijgt hij van zijn zusje Mia (Jordana Brewster) een telefoontje met de mededeling dat Letty vermoord is. Ondertussen werkt Brian O’Conner bij de FBI en wordt op een zaak gezet waarbij ze de leider van de grootste drugskartel van het moment moeten zien op te sporen. Maar gezien daar niets van bekend is, op zijn naam na, moet Brian weer undercover gaan. Wanneer ze beide bij het team van Arturo Braga willen komen, komen ze recht tegenover elkaar te staan. Ze krijgen de opdracht om heroïne van Mexico naar Amerika te smokkelen, hiervoor moeten ze gebruik maken van de ondergrondse tunnels om van radars af te blijven. Brian is er achter gekomen dat na de smokkeling iedereen omgelegd zouden worden in opdracht van Ramon Campos (John Ortiz). Bij Dom komt er ter oren wie Letty heeft vermoord en hij wilt niets liever dan wraak nemen, echter als zijn plan niet helemaal gaat zoals hij voorspelt had moet hij een nieuwe invalshoek vinden. Dit zorgt ervoor dat hij en Brian weer de handen in een slaan en samen ervoor zorgen de echte Braga te ontmaskeren en de dood van Letty te wreken.

De openingsscène van deze film zorgt er meteen voor dat je er weer helemaal in zit en wat je een beetje kan verwachten in de rest van de film. Ik moet toch eerlijk zeggen, de films met de originele cast zijn toch wel de beste delen, en dat bewees deze ook na 2 Fast 2 Furious en Tokio Drift. Ik keek naar het zien van deze film ook meteen uit naar het volgende deel. In dit deel maken we ook kennis met Gisele (Gal Gadot), in deze film regelt zij het reilen en zeilen van Braga. Zij speelt een slimme, sluwe vrouw die zeker haar mannetje staat tussen alle mannen. Arturo Braga is een sluwe man die niet er niet van terugdeinst om zijn eigen handen vies te maken. Hij laat veel dingen voor hem doen, maar is niet de beroerdste om zelf zijn eigen klusjes op te knappen. Hij weet zich jarenlang goed onder de radar te houden en weet zijn identiteit dan ook heel lang geheim te houden. Vin Diesel en Paul Walker spelen erg overtuigend en voelen elkaar ook veel beter aan als je het vergelijkt met het eerste deel. De acteerervaring in die 8 jaar tijd kan daar natuurlijk aan hebben bijgedragen, maar ik denk dat het ook zeker komt omdat ze beide deze film echt zagen zitten en er met overtuiging in gingen. Het komt de film ook ten goede dat er weer een missie is, en niet alleen stoer doenerij zoals in deel 3. Het maakt de film daardoor alleen maar nog leuker om naar te kijken als je mee genomen wordt in een verhaal.

Zeer vermakelijke film en gaf goede moed voor de volgende delen. Ook in deze film komen weer veel brute auto’s, races en stunts voor. En je ziet ook dat er meer budget beschikbaar was en dat ze daar goed mee omgegaan zijn. De film ziet er echt een stuk beter uit, de races zijn veel beter in beeld gebracht en ook de stunts zien er cleaner uit. Op naar Fast 5!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar