Site pictogram Movie Addicts

Review Fast & Furious 9

Review Fast & Furious 9

Disney heeft de Marvel helden, Warner Bros de DC helden en Universal…… The Fast and Furious helden waarbij we nu bij deel 9 (!!!) zijn beland

Dominic Toretto (Vin Diesel) leidt een rustig bestaan samen met Letty (Michelle Rodriguez) en zijn zoontje Brian. Beiden weten dat het gevaar altijd op de loer ligt. Dit keer heeft de dreiging te maken met het verleden van Dom. Hij moet de fouten uit zijn verleden onder ogen zien als hij zijn familie wil beschermen. Zijn crew komt weer samen om een van de meest gevaarlijke huurmoordenaars en high-performance drivers ooit te stoppen. Wanneer blijkt dat dit Doms verdwenen broer Jakob is, (John Cena) wordt deze levensbedreigende situatie nog ingewikkelder.

Normaal vertel ik het een en ander over het acteerwerk van de acteurs. Maar na 9 delen en grotendeels steeds de terugkerende cast lijkt mij dat overbodig. Het enige jammere is dat Lucas Black (Tokyo Drift) weer terug is, want wat een tenenkrommende acteur is dat zeg!! Gelukkig heeft hij niet echt een grote rol en is dus niet vaak te zien. Maar elk stukjes dat hij te zien is zijn voor mijn gevoel al te veel. Een leuke toevoeging was dat je steeds terug genomen werd naar de jeugd van Dom en Jakob. Wat meer achtergrond over Dom is toch wel leuk na 9 delen. Of Vinnie Bennett een goede keuze was voor de jonge Dom? Qua uiterlijk in ieder geval niet. Aan de andere kant kwam Finn Cole een stuk beter over als de jonge Jakob, qua uiterlijk. Verder probeert Vinnie Bennett wel veel van de welbekende trekjes van Dom over te laten komen. Dit komt niet heel storend over ondanks dat dit te veel er bovenop ligt.
Fast and Furious 9 is wat je er van kan verwachten. Weer heerlijk over the top, dikke actie scènes, en lekker je verstand op nul film. Ik moet zeggen dat ik deze technisch gezien beter in elkaar vond zitten als het vorige deel. Bij F&F 8 vond ik een aantal racescenes slecht in elkaar zitten en oogde het camerawerk ook niet overtuigend. Hier had ik dat een stuk minder. Zijn alle actiescènes even geloofwaardig?? Absoluut niet! Maar laten we wel wezen, dat hoeft ook niet bij een film als deze als het in ieder geval maar goed in beeld is gebracht. Gewoon lekker je verstand op nul, alles met een goede korrel zout nemen, je fantasie z’n werk laten doen en dan wordt je zeker weten vermaakt. En het leukste is dat de makers het geheel ook niet al te serieus nemen ondanks dat onze helden de wereld weer moeten redden. Ik heb de 3D versie gezien en ik heb in het verleden al een aantal keer eerder in recensies aangegeven dat ik 3D heel vaak overbodig vind en het nut er niet van zie. Dat was hier ook zeker weer het geval! Niet 1x had ik het gevoel oh wauw vet dat dit 3D is. Heb je alle delen gezien?? Dan mag deze zeker niet ontbreken in het rijtje! Ik had wel verwacht dat ik er klaar mee zou zijn na alle delen, maar dat was voor mij zeker niet het geval. Ik heb al weer zin in de laatste 2 delen! En oja voor ik het vergeet, blijf zeker zitten voor de mid-credit scene!!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar