Site pictogram Movie Addicts

Review Fearstreet trilogie part 1 1994 (nu te zien op Netflix)

Review Fearstreet trilogie part 1 1994 (nu te zien op Netflix)

Netflix kondigde een tijd geleden een zeer ambitieus project aan welke afgelopen maand van start ging. Niet 1 maar liefst drie films onder de noemer Fearstreet zouden gelanceerd worden en ondanks dat ze gebaseerd zijn op enge tienerboeken zouden dit echte horrorfilms worden (althans dat werd gezegd) Mijn interesse werd na de eerste teasers wel getrokken en vol goede moed begon ik aan het eerste deel.

Fearstreet 1994

Shadyside is een arme gemeente naast het rijke Sunnyville. Deena is opgegroeid in Shadyside en lijdt nog altijd onder een pijnlijke break-up. Wanneer er na weer een tragische moordpartij in Shadyside een rally wordt georganiseerd tussen de hogescholen van beide gemeentes loopt het behoorlijk uit de hand. Deena en haar ex Sam lijken echter na een ongeluk iets kwaadaardigs te hebben ontwaakt. De vloek van Sarah Fier, een heks welke wiens vloek aan de wieg zou staan van alle moordpartijen welke Shadyside door de jaren heen geteisterd heeft. Deena doet er samen met haar broertje en vrienden alles aan om Sam te redden voordat het te laat is.

Fearstreet 1994 begint zoals de 90’s klassieker Scream dat destijds ook deed met een suspencevol en aangrijpende eerste moordpartij welke niet in de koude kleren gaat zitten. Wat direct opviel is dat de makers inderdaad bloederig te werk zijn gegaan zonder hier een gimmick van te maken. Nee, de makers hebben zich ook duidelijk voorgenomen om een verhaal te vertellen met karakters waar je als kijker om gaat geven en waarbij je niet iedereen direct kwalificeert als slachtvoer (ondanks er toch behoorlijk wat mensen dood gaan) De makers hebben daarbij goed gekeken naar verschillende slasherklassiekers over wat er werkt en wat niet om daarover hun eigen sausje te gieten. Zo hebben de jongeren niet te maken met 1 of 2 killers welke achter hun aanzitten, maar met maar liefst 4 tot de verbeelding sprekende killers waar helaas niet zo makkelijk van af te komen is. De killers gaan daarbij best hard ter werk met een paar bloederige kills ten gevolge en eentje waarvan ik dacht dat doen ze niet. But guess again they did!!! De cast van high school scholieren wordt gespeeld door daadwerkelijk tieners en een aantal goeie twintigers, maar dat stoort gelukkig nergens. De acteurs weten stuk voor stuk een leuke invulling te geven aan hun rol waarbij Kiana Madeira als Deena overduidelijk haar mannetje staat als leading lady. Daarnaast zorgt de jonge Benjamin Flores Jr voor wat humor en de jonge knuffelfactor. Het einde is uiteraard het einde niet maar een mooie opening naar deel 2 1978 terug naar de begindagen van het slashergenre? Na dit zeer vermakelijke en bloederig eerste deel heb ik er zowaar eigenlijk veel zin!!!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar