Site pictogram Movie Addicts

Review Fifty Shades Darker

Review Fifty Shades Darker

We hebben er even op moeten wachten, mede omdat de vrouw van Jamie Dornan waarschijnlijk dacht dat het een boekverfilming was van Jip en Janneke in plaats van een seksueel geladen boek.

Anastasia (Dakota Johnson) probeert haar leven weer op te pakken nadat ze Chistian Grey (Jamie Dornan) heeft verlaten. Ze is begonnen bij uitgeverij SIP als assistente van Jack Hyde (Eric Johnson). Tijdens een tentoonstelling van Jose loopt ze Christian weer tegen het lijf en ze is meteen weer betoverd door hem. Tijdens een etentje zegt ze dat ze bij hem terug wilt komen als er een aantal dingen veranderen. Geen regels, geen straffen en geen geheimen. Kan Christian dit waar maken en heeft hij niet meer nodig? Buiten dit worstelen zij ook met een eerdere onderdanige welke probeert weer in Christian zijn leven te komen  en Anastasia komt oog in oog te staan met Elene “Mrs. Robinson” Lincoln (Kim Basinger), om over haar nieuwe baas nog maar te zwijgen.

Dakota Johnson is een geboren Anastasia Steele, ik dacht eerst dat ze dit heel goed acteerde, maar na een aantal films met haar ben ik er achter dat zij voornamelijk zo acteert. Voor deze rol maakt dat echter helemaal niets uit, want hier komt dat heel goed van pas. Gelukkig laat ze in deze film zien dat ze als Anastasia ook voor zichzelf op kan komen en niet alleen maar over zich heen laat lopen. Je vraagt je dan ook wel af waarom ze niet vaker op die manier acteert, want dat kan ze ook gewoon goed in plaats van alleen die fluistertoon. Jamie Dornan is voor mij de ultieme Christian Grey, tijdens het lezen van de boeken had ik ongeveer zo’n voorstelling bij hem. En niet alleen zijn uiterlijk klopt, maar ook zijn manier van doen en houding kloppen. Daarbij is hij ook nog een lust voor het oog om naar te kijken! Wie wil er nou niet zo’n man en dan heb ik het niet over het BDSM gedeelte, maar een man die er altijd voor je is, die altijd laat blijken dat jij alles voor hem bent en jou niet wilt delen met andere mannen (oke dit mag soms wel ietsje minder). Toen Eric Johnson als Jack Hyde voor het eerst in beeld kwam twijfelde ik erg of hij de rol wel waar kon maken. Ik had namelijk een vunziger, misschien zelfs wel wat ouder iemand in gedachte na het lezen van het boek. Maar naar mate de film vorderde kwam hij steeds meer in deze rol en bleek dit toch een uitstekende casting. Ik vond het heel jammer dat de rol van Kim Basinger als Elena “Mrs. Robinson” Lincoln erg mager was, zij komt regelmatig tot vaak in het boek voor, maar in de film was dit erg beperkt. Kim Basinger nam deze rol erg goed op zich en ik had graag meer van haar gezien. Juist omdat ik erg benieuwd was wie deze rol überhaupt in zou vullen en mijn nieuwsgierigheid alleen maar toe nam toen ik hoorde dat zij deze ging vervullen.i

Ik heb enorm uitgekeken naar deze film, de valkuil daarvan is dat je de film al in je hoofd gaat ophemelen en je bedrogen uit kan komen. Maar dat was hier gelukkig niet het geval! Deze film viel zeker niet tegen! Zit het vol clichés?? Uiteraard, dat kan ook bijna niet anders en dat was van tevoren te verwachten. Maar dat maakt de film niet meteen slecht, zeker niet als je de boeken hebt gelezen (iets wat ik meer dan eens heb gedaan en ken ze dan ook van voor tot achter en weer terug). Deze film is wederom redelijk trouw aan het boek gebleven en dat vind ik een groot pluspunt. Hier en daar zijn er natuurlijk wel wat dingen weggelaten, omdat het anders echt te langdradig zou worden en er veel overbodige scènes in zouden zitten. Ook zijn er dingen veranderd en lopen bepaalde dingen net even anders als in het boek. Zo gaat Anastasia op eigen gelegenheid naar Jose zijn tentoonstelling en ontmoet Christian daar en in het boek gaat ze in op het aanbod van Christian dat hij haar brengt/vergezeld. Wat mij echt opviel is dat ze in het boek beide een BlackBerry hebben, ook in het eerste deel als film , maar in deze film is het ineens een Iphone (iets met sponsoring??). De seksscènes bevatten veel minder BDSM, maar dit was ook in de boeken het geval, maar de seksscènes die er in zitten zijn wel een stuk heter dan het eerste deel en komen dan ook nog explicieter in beeld. Als je dit niet gewend bent dan zijn rode oortjes gegarandeerd haha!

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar