Site pictogram Movie Addicts

Review Fist Fight

Review Fist Fight

Wanneer er bezuinigingen gepland staan op een ‘high school’, staan de banen van vele leraren op het spel. Wanneer er door een situatie (geen spoilers) leraar Engels Andy Campbell (Charlie Day) ervoor zorgt dat collega leraar Geschiedenis Ron Strickland (Ice Cube) wordt ontslagen, is het echt menens. Strickland, bekend als een heethoofd en gedisciplineerde leraar daagt Campbell uit voor een ouderwets potje vechten na schooltijd. Campbell, die bekend staat als de zachtaardige (lees: mietje), doet er alles aan om dit vuistgevecht uit de weg te gaan op de laatste dag van het schooljaar.

Vanaf het begin van de film worden de karakteristieken van de hoofdrolspelers duidelijk, maar de hele film draait eigenlijk om één onderwerp, zoals de titel zegt: de fist fight. Dit gevecht wordt natuurlijk gehyped door de losgeslagen leerlingen naast de examenstunts die worden gepland en uitgevoerd. Ice Cube komt zoals wij van Ice Cube gewend zijn; zo gangster mogelijk over. Zijn rol en karakter is vergelijkbaar met die van Ride Along 1 en 2. Charlie Day, die je waarschijnlijk kent van Horrible Bosses en It’s always sunny in Philadelphia vervult ook zijn bekende rol.

Het heeft de kenmerken van een typische feel good comedy waar vooral het komische dialoog het werk doet. Hierbij is er niet teveel aandacht besteed aan het verhaal en spreekt het voor zich. Dit werkt. Ondanks dat je vele grappen al voelt aankomen en kunt invullen, blijft het leuk om de ‘gangster teacher’ te zien tegenover ‘the wuss’. Andere komische acteurs zoals Jillian Bell en Tracy Morgan en de examenstunts van de leerlingen (hele creatieve stunts) voegen nog wat extra’s toe aan de hele komische sfeer.

Mocht je de films van Ice Cube en Charlie Day op prijs stellen, dan zal deze film een goede tijd bezorgen. Besteed niet teveel aan het verhaal maar geniet van de hele situatie. Aan de ene kant heb je Strickland die Campbell herinnert aan de ‘fight’ die gaat gebeuren en aan de andere kant zie je Campbell op de meest bizarre manieren proberen om ervoor te zorgen dat dit gevecht niet plaatsvindt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar