Site pictogram Movie Addicts

Review Five Feet Apart

Een paar jaar na de succesvolle film “The Fault in Our Stars”, een romantisch drama over tieners met kanker, is er nu een nieuwe film over verliefde tieners met een dodelijke ziekte, Five Feet Apart.

Five Feet Apart gaat over drie tieners met taaislijmziekte die in het ziekenhuis liggen om te herstellen van een luchtweginfectie. Het belangrijk dat ze 6 feet (ongeveer 1,5 meter) bij elkaar vandaan blijven, omdat ze niet dezelfde infectie hebben kunnen ze elkaars infectie over nemen en nog zieker worden. Voor Stella begint de ziekte al op jonge leeftijd waardoor zij en mede patiënt Bo elkaar al lang kennen en in het ziekenhuis kind aan huis zijn. Will is een knappe jongen die overgeplaatst is vanuit een ander ziekenhuis. Het is meteen al duidelijk dat Stella en Will verliefd op elkaar gaan worden. In tegenstelling tot Stella is Will veel minder serieus met zijn behandeling bezig, maar dat veranderd door Stella, waarbij Stella juist wat losser wordt. De vraag blijft dan ook sluimeren hoe lang dat goed kan gaan??

Het is een redelijk lange film, bijna 2 uur, maar ik vond de film niet langdradig. Ik vind romantische films heerlijk en dit is toch echt een romantische film. Naast alle romantiek zitten er ook behoorlijk wat verdrietige momenten in, maar dat maakt een film als deze misschien alleen maar meer voelbaar en echt. Ik heb (gelukkig) geen verstand van de ziekte dus ik weet niet of alles in de film klopt. Maar alle medische informatie wordt in de film heel handig uitgelegd door de Stella die een vlog bijhoudt over haar leven met taaislijmziekte. Hierdoor kom je ook goed te weten wat het risico is wanneer zij niet 6 feet bij elkaar vandaan blijven.

In het begin lijkt het of de tieners alleen contact hebben met elkaar, de verpleging in het ziekenhuis en online met hun vrienden. Pas aan het eind van de film komen er ouders langs wat voor mij wat apart overkwam. Voor het romantische verhaal is het zonder ouders erbij misschien wel makkelijker en zorgt misschien wel voor wat minder drama dan wanneer deze wel in beeld waren gekomen. Ik vond het een goede film, als je van romantische drama films houdt raad ik deze film dan ook zeker aan. 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar